Gerekirse yakalarına yapışırım”

 Gerekirse yakalarına yapışırım”

Gerekirse yakalarına yapışırım”

Çakırca ziyaretlerde bulunuyor

CHP Milletvekili Adayı Av. Murat Çakırca, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli'yi ziyaretinde, Esnafların sorunlarını gidip mecliste anlatacağız. Bizi dinlemezse gerekirse gidip başbakanın yakasına yapışırım” dedi. 

Odaların kapısı açık

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP'liler Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli'yi ziyaret etti. CHP İl Başkanı Ahmet Önal ve Milletvekili Adayı Av. Çakırca'nın katıldığı ziyarette Birlik Başkanı Köstekli, Tüm odalarımız, her siyasi partiye eşit yaklaşmalıdır. Ben burada çeşitli siyasi görüşlere sahip olan esnaflarımızı temsil ediyorum. Her siyasi partiye olduğu gibi sizlere de tüm odalarımızın kapısı açıktır” dedi.

Meclise taşıyacağız

Milletvekili Adayı Av. Çakırca ise, CHP iktidarında ve kendisinin vekilliğinde Kırıkkale'nin tüm sorunlarının taşınabilecek en üst makama taşınacağını söyledi. Çakırca, Kırıkkale'nin sorunlarını meclise taşıyacağız. Bu sorunların çözülmesi için çabalayacağız. Esnafın sorunlarını meclise taşıyacağız. Sizlerle birlikte mecliste esnafın sorunlarını anlatacağız. Bizi dinlemezse gerekirse gidip başbakanın yakasına yapışırım” dedi. Kırıkkale'deki seçim havasını da değerlendiren Av. Murat Çakırca, Önce AKP 3-0 yapar düşüncesi vardı. Daha sonra kamuoyunda 2-1 tahminleri ağır basmaya başladı. Şimdi ise 1-1-1 olur düşüncesi hâkim” diye konuştu.

Yaş sorunu kalkacak

CHP iktidarında halkın en önemli sorunlarının çözüleceğini ifade eden Çakırca şunları söyledi; CHP iktidarında en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak, dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacak. Böylece çalışan emekli maaşlarında fazladan yüzde 15 artış sağlanacak. Sigortalılık ve prim gün sayısını tamamlayan herkes emekli olacak, hiç kimse yaşa takılmayacak. Aile sigortası sayesinde her aileye düzenli ve yaşanabilir gelir sağlanacak.” 

Yeni esnafa müjde!

CHP iktidarında çiftçiye ve nakliyeciye mazot 1,5 liraya verilecek. Taşeron işçisi olmayacak, tüm işçiler kadrolu ve sigortalı olacak. Asgari ücret en az 1500 lira olacak, asgari ücretliden vergi alınmayacak. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Esnafa bir önceki yıl ödediği vergi kadar faizsiz kredi verilecek. Yeni işyeri açan esnaf 3 yıl boyunca gelir vergisinden muaf olacak. Esnaf ta giderlerini vergiden düşürecek.”

Öğretmenler önemli

”Tarımda çalışanların sosyal güvenliği 30 yaşına kadar devletçe karşılanacak. Geçici tarım işçilerin sosyal güvenliği devlet tarafından sağlanacak. Aylık geliri asgari ücretten düşük olan çiftçinin geliri en azından asgari ücret düzeyine çıkarılacak, fark devletçe karşılanacak. Eğitim ve sağlık kaliteli ve ücretsiz olacak. İki yıl içerisinde okullardaki öğretmen ihtiyacı tamamen karşılanacak, bekleyen öğretmenlerin ataması yapılacak. Öğretmen maaşları öğretmene yaraşır bir seviyeye çıkarılacak.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı