Anahtar Kelimeler: Gereksiz yere kullanmayın

Gereksiz yere kullanmayın!

Gereksiz yere kullanmayın!

Gereksiz yere kullanmayın!

Akılcı ilaç uyarısı!

Vatandaşların bilinçlenmesi ve sağlıklarını koruması amacıyla çalışma gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, akılcı ilaç kullanımı konusuna vatandaşları bilgilendiriyor.

ÖNCELİKLİ KONULAR ANLATILDI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hazırlanan Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Aile hekimlerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, öncelikli faaliyet alanlarından olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması amacıyla Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğitimi yapılması ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verildi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Hacı Hidayet Doğruer Toplantı Salonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş´ in katılımı ile aile hekimlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünü başarılı şekilde yürüten Güngüneş, sağlık konusunda önemli projeleri hayata geçirerek, çalışmalarına devam ediyor.

UZMANLAR BİLGİ VERDİ

Güngüneş, ?Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ergin Ayaşlıoğlu ile Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği personeli Uzm. Dr. Özlem Erol ve Uzm. Dr. Çiğdem Hatice Torun Ediz tarafından Üriner Sisten Enfeksiyonları, Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonları ve Sinüzitte Antibiyotik Kullanımı konularında ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verilmiştir? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli