Anahtar Kelimeler: Gezici sinema Kırıkkale geldi

Gezici sinema Kırıkkale´ye geldi

Gezici sinema Kırıkkale´ye geldi

Gezici sinema Kırıkkale´ye geldi

Meydanda film izlediler

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle 6 ilde düzenlenecek 5. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali İç Anadolu etabı Kırıkkale´de başladı.

MEYDANDA SİNEMA GÖSTERİSİ

Gezici Festival  Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle 6 ilde düzenlenecek 5. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali İç Anadolu etabı  Kırıkkale´de başladı. Binlerce çocuğun sinemayla buluşturulmasını hedefleyen festivalin  Kırıkkale ayağında Cumhuriyet Meydanı´nda "Troller" filminin açık hava gösterimi yapıldı. Sinema gösterisine çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Sinemasal kurucusu  Enes Kaya, yaptığı açıklamada, 5. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali İç Anadolu etabı kapsamında  Kırıkkale´de bulunduklarını söyledi.

AÇIK HAVA ETKİNLİĞİ

Sinemasal´ın 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle başlayan bir sosyal girişimcilik projesi olduğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:  "Büyükşehirlerde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri Anadolu´ya ve Anadolu insanına taşıyan bir hayal yolculuğu bu. Bugün 28´inci ilimizdeyiz. Daha önce gerçekleşen etkinliklerle 32 bin çocuğun hayatına sanatı ve sinemayı katarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağladık.  Kırıkkale´nin ardından  Yozgat,  Kırşehir,  Aksaray,  Niğde ve son olarak 19-21 Mayıs´ta 5. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali´ni  Nevşehir´de bitireceğiz."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false