?Göçü önlemek büyük için çaba harcıyoruz?

?Göçü önlemek büyük için çaba harcıyoruz?

?Göçü önlemek büyük için çaba harcıyoruz?

 

Hizmet binası açıldı

Keskin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne hizmet verecek yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali Kolat, ?Hububat ve hayvancılık konusunda yapabileceğimiz çok şeyler vardır. Köylerimizi yaşanabilir hale getirmek ve köylerimizden göçü önlemek büyük için çaba harcıyoruz? dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Açılışa, Vali Ali Kolat, Milletvekili Abdullah Öztürk, Çelebi Kaymakamı Ayhan Abatay, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve davetliler katıldı. Açılış töreninde Vali Kolat ve Milletvekili Öztürk konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kolat, Öztürk ve diğer davetlilerin kurdeleyi kesmesiyle yeni hizmet binası hizmete açıldı. Milletvekili Abdullah Öztürk, İlçe Müdürlüğünün açılışında bir konuşma yaparak, İlimizin her geçen gün büyüyen yeni yatırımlar yapılan bir İl haline geldiğini, bundan sonrada yatırımlar devam edeceğini, ilimiz ve özellikle köylerin yaşanabilir bir hale getirilecek ve insanların, gençlerin köylerde kalmaları sağlanacağını söyledi.

TARIM OLMAZSA OLMAZIDIR

Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada, ?Tarım bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Milletvekilimizde çok güzel şeyler söylediler. Kendisi de içimizden birisi ve bu işlerle ilgilenen birisidir. TBMM´de Tarım Komisyonunda görev alması bizi son derece memnun etmiştir. İlimizde Tarımsal yönden ciddi bir potansiyel vardır. Bu potansiyel yeterince maalesef değerlendirilememektedir. Tarım Müdürlüğü ve Özel İdare desteği ile ürün çeşitliliğini geliştirmek, İlçelerimizde Üzümcülüğü, hayvancılığı, sulu tarımla birlikte yeni ürünleri yetiştirmek istiyoruz. Ayçiçeği yetiştirme konusunda fena değiliz. Patates konusunda çalışmalarımız oldu ancak yeterli sonuç alınamadı. Hububat ve hayvancılık konusunda yapabileceğimiz çok şeyler vardır. Köylerimizi yaşanabilir hale getirmek ve köylerimizden göçü önlemek büyük için çaba harcıyoruz?

İLİMİZDE HAYATA GEÇECEK

Kolat, ?Köylerden göç nedeniyle insanlarımız şehir hayatına alışamamakta ve rahatsız olmaktadır. Bu batı ülkelerinde de böyledir. Yurt dışında kaldığım dönemde insanlar şehirlerden sıkılıp köylere dönmekte idiler. Çalışmalarımızla emeklilerimizi ve gençlerimizi köylere yöneltmek istiyoruz. Her şeyi devletten beklememeliyiz. Kırsal Kalkınma Destekleme programı gerçekten köylerimize büyük büyük destek vermektedir. Bu programı ilimizde hayata geçireceğiz yer konusunu çözdük. Eski Valilik binasını tahsis ettik. Bu program yapılacak yatırımların yüzde yetmişine yakınını hibe olarak vermektedir. Önemli bir programdır. Kırıkkale´mizde inşallah güzel şeyler olacak. İlimiz gelişmeye müsait bir konumdadır. İlimizde hareketlenme başladı inşallah bu devam edecektir, şuan bir milyar sekiz yüz milyona TL´ye yakın yatırım devam ediyor. Sulama alanlarında, eğitim alanlarında, ulaştırma alanlarında her alanda hükümetimiz gerçekten ciddi destekler veriyor. İlimize yapılan yatırımlarda Milletvekili Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay´ın büyük yardım ve emekleri olmuştur. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Bu binanın yapımında ve bu şekle gelmesinde emeği geçenlere destek veren Bakanlığımıza ve çalışan arkadaşlarımıza ve burada bulunanlara teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli