Anahtar Kelimeler: suçlamaları kabul etmedi

Gök suçlamaları kabul etmedi!

Gök suçlamaları kabul etmedi!

Gök suçlamaları kabul etmedi!

İl imamı neler söyledi?

Davada neler konuşuldu?

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga´nın da yer aldığı 27´si tutuklu, 12´si firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

GÖK İFADE VERDİ

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde 31 Ocak´ta görülmeye başlanan duruşmanın bugünkü celsesinde, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Tutuklu sanıklardan eski Kırıkkale TSO Başkanı Gök, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini FETÖ´yü terör örgütü olarak gördüğünü söyledi. Kendisinin, bu yapının gazete, dergi de dahil hiçbir organıyla irtibatının olmadığını savunan Gök, şunları kaydetti:

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

"46 yıllık ticari hayatım var. Bu yapının bankasıyla hiçbir alakam olmadı. Bu yapının öğrencilerine burs vermedim. Sadece bu yapının toplantılarına birkaç defa katıldım. Benim gittiğim toplantılarda daha çok iş ve para konuşulurdu. Fakir çocukların okuması için kendi mahallemizde bulunan arsayı buraya okuma salonun yapılması için bağışladım. 2014 yılında bana ait düğün salonunda bu yapıya ait ´Ayna´ programı düzenlendi. Ben onlardan dahi para aldım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

İL İMAMI DA KONUŞTU

İl imamı olduğu iddia edilen Mehmet M. ise bu yapının içerisinde yer aldığını ancak sadece okulda verilen görevini yerine getirdiğini ifade etti. Örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u indirdiğini belirten Mehmet. M, "Herkes konuştuğu için ben de meraktan indirdim. Zaten indirdiğim dönemde herhangi bir kanuni sıkıntı da yoktu. 15 Temmuz darbe girişimini bir ilahiyatçı olarak Fetullah Gülen´in emriyle olduğuna inanmıyorum. Ben bu yapının okullarında çalıştım. Keşke devletin bütün okulları böyle kaliteli öğrenciler yetiştirse. Gülen´in kitaplarının hepsini okudum. Herhangi bir sıkıntılı durum görmedim. 15 Temmuz´un onun emriyle olduğunu düşünmüyorum. 17-25 Aralık´tan sonra bu yapının içerisinde bir şeyler olduğunu anladım ancak ne olduğuna anlam veremedim." diye konuştu.

 

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli