Anahtar Kelimeler: Göletlere balık bırakıldı

Göletlere balık bırakıldı

Göletlere balık bırakıldı

Kırıkkale'de "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında göletlere yavru sazan balığı bırakıldı.

31 BİN SAZAN BIRAKTILAR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında göletlerde balıklandırma çalışmaları yapıldı. Proje kapsamında ile getirilen 31 bin sazan yavrusu göletlerimize bırakıldı.

BİLGİ VERİLDİ

Balıklandırma çalışmaları ve av yasakları konularında bir değerlendirme yapan ve vatandaşlarımıza seslenen İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz; “Bakanlığımız tarafından, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında ilimizde de 31.000 adet sazan balığı yavrusu göletlerimize bırakıldı.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Bu balıklar Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde üretildi. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması büyük önem arz etmektedir. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false