Anahtar Kelimeler: Görev sırası

Görev sırası MPT-76´da

Görev sırası MPT-76´da

Görev sırası MPT-76´da

Törenlerde yer aldı!

 

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Kırıkkale MKE Silah Fabrikası´nda üretilerek bu yılın ilk ayında Türk Silahlı Kuvvetleri´ne (TSK) teslim edilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) ilk defa bir törende Mehmetçikle yer aldı.

 

TÜM BİRLİKLERE VERİLDİ

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve MKE Silah Fabrikası´nda üretilerek bu yılın ilk ayında Türk Silahlı Kuvvetleri´ne (TSK) teslim edilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) ilk defa bir törende Mehmetçikle yer aldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Ankara´da düzenlenen törenlerde, Mehmetçik yeni silahı MPT-76 ile törende göz doldurdu. 20 Ocak 2017 tarihinde törenle TSK´ya teslim edilen MPT-76´lar, önceki gün Genelkurmay´dan Ulus´taki ilk Meclis giden Mehmetçiklerle yer aldı. NATO´nun 42 testini geçen tek piyade tüfeği olma özelliğine sahip MPT-76´nın törene katılan tüm birliklere verildiği dikkat çekti.

 

ÖNEMLİ BİR KAZANIM

TSK´nın envanterinde önemli bir yer bulan MPT-76, dakikada 650 atım yapabilmesi ve 600 metre menzile sahip olması nedeniyle oldukça kıymetli bir silah. Kar, yağmur, bataklık demeden çalışmaya devam eden MPT-76, MKE´nin de gurur kaynağı. Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartlarında görev yapabilen MPT-76´nın seri üretimi yılbaşında tamamlanmıştı. Son dönemde devlet olarak üzerine düşülen TSK´nın millîleşmesi unsurunun önemli bir örneği olan MPT-76, 14 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak Türk mühendislerince üretilmişti. Türkiye´nin savunma sanayisinde dışa bağımlılık oranında yüzde 40 oranında düşme sağlayan MPT-76´nın, özellikle terörle mücadele eden birimlerde aktif olarak yılbaşından itibaren kullanıldığı da biliniyor.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı