Anahtar Kelimeler: Güvenli eğitim toplantısı

Güvenli eğitim toplantısı

Güvenli eğitim toplantısı

Güvenli eğitim toplantısı

Vali başkanlığında toplantı yapıldı

 

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala, ?Uyuşturucu ve Güvenli Eğitim? konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ projesi ve diğer kamu kurumlarının zehir tacirlerine yönelik ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Gençleri, ömürlerinin baharında uyuşturucu bataklığına sürükleyerek hayatlarını karartmasına neden olan torbacılara karşı Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş katıldı.

 

ZEHİR TACİRLERİNE ÖNLEM

Kırıkkale genelinde yürütülen ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ projesi ve Emniyet, Jandarma, Müftülük, Belediye´nin gençlerin zehirlenmemesine yönelik ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu´nun da göreve gelmesiyle birlikte zehir tacirlerine yönelik amansız mücadele de, bu konu hakkında çok hassas şekilde hareket edildiği gözlemlenebiliyor.

 

BU SORUNU SIFIRA İNDİRMEK

Kırıkkale´nin kamu kurumları tarafından ortaklaşa geliştirilen proje hakkında bilgiler veren Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngören, ?Türkiye´de örnek olan bir proje, ilimizin de gerçekten yüz akı olan bir proje oldu. Amacımız burada bağımlı bireylerin yanı sıra kullanıcıların ailelerine ve çevrelerine de ulaşmak bununla birlikte bir halk sağlığı ve toplumsal bir sorun olan uyuşturucuya engel olmak, ilimizde bu sorunu sıfıra indirmek.?

 

KANAYAN YARA OLMAKTA

Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakınlarda bizzat bahsettiği gibi ?Silahlı terör ne ise uyuşturucu ile terör de odur´, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözleriyle bu proje bizim için gönüllülüğün yanı sıra bir talimatta olmuştur. Her ne kadar uyuşturucu kullanımında biz Avrupa ülkelerinin çok altında olsak da yavaş yavaş bu konu bizde de kanayan yara olmakta. Bu aslında bir proje değildi, yaşama bağlama organizasyonuydu, bizim için. 2014´ün sonundan bu yana üçüncü dönemimiz oluyor. Bu proje ile sadece ilimizde 350 aileye ulaştık, bu ailelerden 212´sini bizzat tedavi ettirdik, muhtelif AMATEM´lerde. Tabii burada kurumlar arası koordinasyon çok önemli, bütün kurumların çok ciddi katkıları oldu ve seminerler verildi? ifadelerini kullandı.

 

EROİN SATIŞINI SIFIRA İNDİRDİK

Kırıkkale´de polis ve jandarmanın ortak çalışmalarıyla eroin satışının sıfıra indirildiğini ve kökünün kazındığını ifade eden Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ?Polisin, jandarmanın yaptığı çalışmalarda ilimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarına yönelik özverili şekilde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yeni açılacak eğitim yılı öncesi bizler gerekli güvenlik önlemlerini alarak çalışmalarımızı en iyi noktada gerçekleştiriyoruz? dedi.

 

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Kırıkkale için önceliklerinin uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele ve trafikteki kuralsızlıklarla mücadele olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, ?İlerleyen günlerde vatandaşlarımıza çok ciddi rahatsızlık veren özellikle düğünlerde olmak üzere silah atılmasıyla ilgili yoğun bir çalışmamız olacak. Düğünlerde silahla ateş etmek bir eğlence vesilesi hiçbir zaman olamaz. Çok ciddi yaralanmalar ve ölümler, ilimizde de yaz ayının başlaması nedeniyle artmaya başladı. Bir diğer uyarım da vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bu abartılı egzoz. Gerek motosikletlerde gerekse otomobillerde normal ses sınırlarının üzerinde ses çıkartan araçlarla da mücadelemiz devam edecek. Bu konuda da yine vatandaşlarımızı uyarıyorum, haberim yoktu, bu şekilde bir ceza olduğunu bilseydim böyle yapmazdım gibi serzenişlere müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli