Anahtar Kelimeler: açıklama yaptı!

Güya açıklama yaptı!

Güya açıklama yaptı!

Aslında hiçbir şey açıklamadı!

Hepiniz gerçekten aynısınız!

Arkadaş haram yemezmiş…!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı kamuoyundaki iddialara yönelik olarak güya açıklamada bulundu. İddialara ilişkin açıklaması tıpkı AK Partili herkesin yaptığı gibi “Ben haram yemem…!”

İLK KEZ AÇIKLAMA YAPIYOR

Kırıkkale’deki su patlakları, şehirdeki pis kokular, su kesintileri, 650 milyon lira olduğu öne sürülen ve adına “yatırım” denen bazı çalışmalar, EDS’ler ve diğer konulara ilişkin olarak Belediye Bakanı Mehmet Saygılı açıklamada bulundu. Gazetecilerin bir kısmını davet eden bir kısmını ise davet etmeyen Başkan Saygılı güya açıklama yaptı. Bugüne kadar bir çok konuyla ilgili bir çok soruya cevap bile vermeyen Başkan Saygılı, en son İyi Parti İl Başkanı Bülent Altınışık’ın sert açıklamaları ve iddialarına cevap vermek zorunda kaldı.

“HARAM YEMEM” ÇIKIŞI!

Toplantıya kendisini eleştiren gazetecileri davet etmediği gözlenen Başkan Saygılı, iddialara yanıt vermek yerine “Bilgi sahibi olmadan konuşuyorlar. Ben haram yemem. Yahşihan’ın su sorunu da bizimle ilgili değil. Onların su basıncıyla ilgili. Onlar sorunu giderecek. Yardım istiyorlarsa yardımcı oluruz. EDS’lerle ilgili olarak sadece çevre yollarında hız cezası, şehir içinde de kırmızı ışık ihlaline ceza yazılacak” dedi. Genel olarak açıklamalarının tamamı bu şekilde oldu.

HİÇ BİLGİ VERMEDİ Kİ!

650 milyon liralık yatırım iddiasına “bilgi sahibi olmadan konuşuyorlar” diyen Saygılı’nın bugüne kadar bununla ilgili çağrılara cevap vermediği ve kamuoyunu bilgi sahibi yapmadığı gözlenirken, “Hiç bilgi vermedi ki bilgi sahibi olalım. Yine bilgi vermiyor ve her AKP’li gibi gidip dine sığınıyor ve “ben haram yemem” diyerek konuyu geçiştiriyor” yorumları yapıldı. 650 milyonluk yatırımın nereye, ne zaman, ne şekilde yapıldığına ya da yapılmadığını, yatırımın maliyetinin ne kadar olduğuna, nereye ne kadar harcandığına, bunları kimlerin nasıl yaptığına ilişkin hiçbir açıklama ve detay gelmedi.

1 MİLYONA YAKLAŞTI!

İhalenin ASELSAN’a  verildiğini söylerken, önce ihaleye kimsenin katılmadığını, sonra ASELSAN’ın davet edildiğini ve ihaleyi de bu firmanın kazandığını söyledi. Davet ile ihale kazanıldığına açıklık getirmedi. Yani sorular yine yanıtsız kaldı. Bu arada, muhalefet meclis üyeleri, Saygılı’nın açıklamasını çürüten iddialarda bulundu. Meclis üyeleri yaklaşık 400 bin liralık ihale bedelinin güncellenerek 650 bin liraya çıktığını, ikinci bir güncelleme ile bu bedelin neredeyse 1milyona yaklaştığını öne sürdüler.

MANEVRA YAPIYOR

Saygılı’nın sorunlar ve iddialar konusunda manevra yaptığına işaret edilirken, bugüne kadar tüm çabalara rağmen kamuoyuna hiç bilgilendirmediği ve iddiaları gündeme getirenleri de bilgisizlikle suçladığı konuşuldu. Bir çok kişi “Hem ısrarlara rağmen bilgi vermiyor ve hem de iddia olarak gündeme getirenleri bilgisizlikle suçluyor, ayrıca yanlış bilgi vermeye devam ediyor” yorumları yapıldı.

SEÇİM TELAŞI YAŞIYOR

Şehirdeki su kesintileri, pis kokular, bozuk asfaltlar ve diğer konulara da açıklama yapmayan Başkan Saygılı’nın iddialar konusunda muhalefeti seçim yaklaştığı için bunları gündeme getirmekle suçlarken, kendisinin de bugüne kadar hiçbir konuya açıklamada bulunmazken, seçim yaklaştığı için kendisinin de açıklama yapmak durumunda kaldığı gözleniyor. Ancak açıklamaları sosyal medyaya bakılırsa, birkaç taraftar haricinde destek bulmuşa benzemiyor.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli