Anahtar Kelimeler: Başkan Ziyaret Ettiler

Başkan´ı Ziyaret Ettiler

Başkan´ı Ziyaret Ettiler

Başkan´ı Ziyaret Ettiler

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, karne alıp makamına gelen minikleri ödüllendirdi.

 

Sungur´u Ziyaret Ettiler

Sungur, ziyarette öğrencilerle sohbet etti ve karnelerinin durumunu sordu. Sungur,  ?Karne dönemi geldi çattı. Ancak karneye çok fazla anlam yüklemek, çocuğa gereğinden fazla tepki vermeye yol açabiliyor. Bu sebeple karnesi kötü ya da iyi olan çocuğa karşı sakince yaklaşılması ve mevcut durumun göz önüne alınarak uygun tepkinin verilmesi gerekiyor. Ceza ya da aşırı övgü çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Anne-babaların karneyi bir övünç veya utanç kaynağı olarak değil, çocuğunun gelişimini takip etmek ve hangi alanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu anlamak için kullanabilecekleri bir araç olarak görmeleri gerekir." Dedi.

 

Karne Amaç Değil Araçtır

Sungur, Karne, öğrencilerin okul hayatının ve derslerdeki durumunun takibi amacıyla verilir. Alınan karneler aileler için çocuğun eğitim hayatındaki gelişmeleri ve değişmeleri, spesifik bir konuya olan ilgisini, sıkıntı yaşadığı alanları gösterir. Ancak buradaki önemli nokta, anne ve babanın karneyi bir övünç veya utanç kaynağı olarak değil, çocuğunun gelişimini takip etmek ve hangi alanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu anlamak için kullanabilecekleri bir araç olarak görmeleri gerektiğidir. Karneye olması gerekenden fazla anlam yüklenmemeli ulaşılması gereken bir amaç değil, başarıya götürecek bir araç şeklinde yorumlanmalıdır.?

 

Çocuklarla Kıyaslamayın

 Karnesi kötü olan öğrenci için, ailesinin tutumunun ve tepkisinin önemli olduğunu Sungur, "Alınan karneye gereğinden fazla anlam yükleyen aileler çocuklarını aşağılayıcı, kıyaslayıcı, utandırıcı davranışlar sergiler. Bu davranışlar, çocuklarda olumsuz bir benlik gelişimine ve kendine güven eksikliğine neden olur. Bu sebeple karneyi çocuğun derslerle ilgili genel durumunu gösteren, gelişimi için yol gösteren bir araç olarak görmek gerekir. Çocuğun kendine güvenini ve motivasyonunu olumsuz etkileyen en etkin davranışlar arasında, kendisinin sınıf arkadaşları veya başka çocuklarla kıyaslanmasıdır. Çocuklar başkaları ile kıyaslandıkça, ailelerine karşı daha agresif ve saldırgan olurlar.?

 

Sadece Çocuk Sorumlu Değil

Çocuğun karnesindeki her kötü notun çocuğun, ailenin ve okulun değerlendirilmesi gerektiğini gösterir diyen Sungur, "Yapılan değerlendirme hataların ve yanlışların görülmesini, eksikleri gidermek için yeni planlar yapılmasını sağlar. Bu değerlendirme yapılırken, çocukla birlikte olunmalı ve mutlaka onun da konu ile ilgili fikirleri sorulmalıdır. Çocuğa karşı yargılayıcı, sinirli, ısrarcı olunmamalıdır. Sadece çocuk dinlenmeli, kendisinin de yaşadığı durumla ilgili çözüm yolu üretmesine olanak verilmelidir. Yaşadığı duyguları, okul ve karne hakkındaki düşüncelerini, tepkileri küçümsenmemeli ve eleştirilmemelidir." dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu