Okullara bilgisayar dağıtıldı

Okullara bilgisayar dağıtıldı

Okullara bilgisayar dağıtıldı

Müdürlere teslim edildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Kırıkkale'de bulunan okullara masa üstü bilgisayar dağıtıldı. 108 masa üstü bilgisayar, ilköğretim ve liselerin okul müdürlerine teslim edildi.

Dağıtım töreni yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığından ayrılan ödenekle alınan bilgisayarlar Kırıkkale'de okullara dağıtıldı. Toplam 108 bilgisayar için Milli Eğitim Müdürlüğünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Milletvekili Ramazan Can, Ak Parti Milletvekili adayı Abdullah Öztürk, il müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü İsmail Çetin, 19 okulun fiber optik altyapısının yenilendiğini, fatih projesi kapsamında Kırıkkale'de 9 milyon TL harcama yapıldığını söyledi. Çetin Kırıkkale'de eğitime yapılan yıllık harcamanın ise 200 milyon TL'yi bulduğunu, bunun Kırıkkale'nin devlete verdiği vergiden fazlaya tekabül ettiğini kaydetti.

Eskiden kitap bulunmuyordu

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ta, Türkiye`de çok önemli değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi. Kolat, 12 yıl öncesinde birçok sıkıntıların çekildiğini belirterek, "Eskiden, defter, okul, sınıf, kitap bulunamıyordu. O günlerden bugünlere gelindi. Gerçekten de ülkemiz, ulaşım, sağlık ve eğitimde son derece önemli noktaya geldi. Halen Kırıkkale`de yaklaşık 2 milyon lira tutarında yatırımımız devam ediyor. Bu inşaatlarımızın arasında eğitim yatırımları ön planda. 50-55 kişilik sınıflardan 21 kişilik dersliklere gelindi. Kitap bulamıyorduk. Şimdi okul başladığında sıraların üzerinde duruyor. Eskiden bütçeden en çok payı savunma alırdı. Şimdiyse eğitim alıyor” dedi. Daha sonra okullara bilgisayarları teslim edildi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu