Anahtar Kelimeler: Önemli Gelişme…

Önemli Gelişme…

Önemli Gelişme…

Önemli Gelişme…

Kırıkkale Üniversitesi, Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında 2 yıldır düzenli olarak, Kırıkkale'de faaliyet gösteren firmaları ziyaret etmeye devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında 14 Temmuz 2015 tarihinde "Alfa Solar Enerji" firması ziyaret edildi.

 

Bilgi Verildi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Teknoloji Transfer Ofisi'nde  görevli öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Battal Doğan, Yrd. Doç. Dr. Hayri Yaman, Öğr. Gör. Dr. Müzeyyen Özhavzalı ve Uzm. Yunus Kökver'in bulunduğu ziyarete Bilim, Sanayi İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB Müdürü Ali Sevinç, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu katıldı. Ziyarette, öncelikle Alfa Solar Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Bayraktar tarafından yerelde sektör ile ilgili daha sonra da firma ile ilgili bilgiler verildi.

 

Değerlendirilmeli

Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve daha da genişletme kapsamında Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletme yöneticileri ile gerek genel anlamda ve gerekse sektörel bazda çok sayıda toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Üniversite olarak temel amaçlarının; sanayicilerin daha fazla üretim ve istihdama yönelik inovasyon ve Ar-Ge gibi alanlarda sorun ve ihtiyaçlarının neler olduğunu tespit ederek bu konularda ortak yapılabilecek çalışmaları belirlemek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Kırıkkalemizde üniversitemizin öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası arasında çok güzel bir uyum ve işbirliği sağlandığını, bunun sanayicilerimizce iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Destek Arayışı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kocamış, Üniversite olarak sayın Rektörümüzün destekleriyle sanayicimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz sanayicimizin öncelikle Üniversitemizin laboratuar imkanlarını değerlendirebileceklerini ve  hocalarımızla ortak projeler hazırlayabileceklerini belirtmek istiyoruz. Ayrıca sanayicilerimizden üniversitemizin bünyesinde bulunan TEKNOKENT'te yer alarak devletimizin Ar-Ge faaliyetleri için sağladığı desteklerden yararlanmasını istiyoruz'' dedi. İlerleyen süreçte hocalarımızın bilgi ve birikimleriyle firmalara katkı sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Hakan Kocamış  bu girişimlerden somut çalışmalar ve projeler çıkmasını umut ettiğini dile getirdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu