Anahtar Kelimeler: Haberimizi doğruladı!

Haberimizi doğruladı!

Haberimizi doğruladı!

Saygılı’yı yalanladı…!

 

Koltuk için birbirlerine düştüler!

 

Sen nelere kadirsin seçim!

Biri diyor ki:

“Sadece 200 kişi alacak”

 

Biri diyor ki:

“10 bin kişi istihdam edilecek”

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın Roketsan’a 10 bin kişi alınacağına dair yalan ve yanıltıcı beyanını bir süre önce Haberkale’nin yaptığı haberdeki gibi MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’de hem yalanladı ve hem de düzeltti. 

 

İLGİNÇ BİR DURUM

AKP Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehri hizmet edemeyince bakanlıkların yaptığı yatırımları kendi yatırımıymış gibi anlatmaya hem de abartarak anlatmaya başladı ve koltuğunu korumak için milletten bu şekilde oy devşirme yöntemine girdi. Saygılı, Roketsan’da 10 bin kişinin istihdam edileceği yalanını bir süre önce ortaya atmıştı. Haberkale ise bu yalanı Cumhurbaşkanlığı resmi evrakı ile yalanlamış ve gerçeğini yazmıştı. Resmi evraka göre öngörülen nitelikli personel sayısı 70, öngörülen ilave istihdam sayısı ise 390 kişi. Yani 70 kişi beyaz yakalı ve mühendis, geri kalanlar ise işçi, güvenlik ve temizlik personeli. Toplamda 390 bir gurup, 70 de bir gurup olmak üzere 460 kişi. 

 

BU YIL SADECE 200 KİŞİ 

Yerel bir haber sitesine açıklamada bulunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, hem Haberkale’yi doğrulayan ve hem de Saygılı’yı yalanlayan açıklamalarda bulunarak, Roketsan’a sadece 200 kişinin alınacağını ileri sürdü. Öztürk, resmi rakamı daha aşağıya çeken bir açıklamada bulundu. Öztürk, 200 rakamını sadece bu yıl gerçekleşecek olan istihdama dayanarak söyledi. Haberkale’nin açıkladığı diğer rakamları da doğrulamış oldu. Yani bu yıl alınacak personel sayısı sadece 200 kişi. 

 

İŞTE O HABER

İşte İl Gazetesi’nde yayınlanan o haber ve Öztürk açıklaması: “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale’de yapımı devam eden ROKETSAN’da sadece 200 kişinin çalışacağını ve işçilerin liyakat esasına dayanarak alınacağını belirtti. Kırıkkale’de yapımına başlanan ROKETSAN için ortaya atılan 10 bin işçi alınacak iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Alanın inşaat süresi 10 yıl sürecek ve bu yıl sadece 200 işçi alınacak. Resmi Gazete’de ise öngörülen toplam işçi sayısı Ankara ve Kırıkkale için 460 olarak açıklandı. Bunların 70’i ise nitelikli personel olacak.

 

NET BİLGİ MEVCUT DEĞİL

7 Aralık Perşembe günü yayınlanan ilk resmi gazetede Ankara ve Kırıkkale illerinde kurulacak üretim tesisi ibaresi yer alırken 9 Aralık’ta yayınlanan ikinci Resmi Gazete’de ise Kırıkkale ibaresi tek başına yer alırken Üretim/entegrasyon/test merkezi kavramları ile ifade edildi. Alanın üretim merkezi mi yoksa sadece test merkezi mi olacağı hakkında yetkililerden bir açıklama gelmedi.

 

RESMİ GAZETEDE TOPLAM 460 KİŞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Öte yandan dikkatleri çeken bir diğer husus ise alınacak kişi sayısı oldu. Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre 10 bin kişi değil 460 kişinin istihdam edilecek. Bu 460 kişi içerisinden Kırıkkale’de sadece 200 kişi çalışacak. Kalanlar Ankara’daki tesiste görev alacak. Konu hakkında et olmayan bir diğer bilgi ise yıllar içerisinde tesisin ne kadar büyüyeceği.

 

2024 YILINDA SADECE 200 KİŞİ ALINACAK

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ROKETSAN için sadece 200 kişi alınacağını belirtti. Bu denli önemli bir kurumun işçi alımında tamamıyla liyakat esasına dayanarak alım yapacağını, alanında uzmanlaşmış işçi ve nitelikli personelin çalışacağını dile getirdi.”

 

AÇIKLAMA NE İÇERİYOR?

Habere bakıldığında Öztürk ile Saygılı’nın açıklamaları çelişiyor. Sebebi ise koltuk kavgası. Öztürk, resmi evraka rağmen abartılı ve yalan rakamlarla milleti kandırıp koltuğunu korumaya çalışan Saygılı’yı ötelerken, yaptığı açıklama ile de partisine güven kazandırmaya çalışıyor. Bu açıklama iki ismin arasındaki gerginliği de seçim günü yaklaşırken ortaya çıkarmış görünüyor. Saygılı’nın açıklamalarını yalanlayan Öztürk, kendi açıklaması ile seçmenin güvenini kazanarak dikkat çekmeye çalışıyor gibi bir durumda görülüyor.

 

 

ASLINDA SAYGILI’YI ELEŞTİRİYOR

Sonuçta Haberkale’nin haberi doğrulanırken, Öztürk açıklaması ile herkesin bu kurumda işe alınmayacağını, liyakatli, alanında uzmanlaşmış işçi ve nitelikli personelin Roketsan’da çalışacağını belirtiyor. Yani Saygılı’nın yoldan geçen herkesin burada işe girebilecek gibi bir durumun olmadığının altını çiziyor ve çaktırmadan aslında Saygılı’yı da eleştiriyor. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı