Anahtar Kelimeler: Hafta sonu temayül var!

Hafta sonu temayül var!

Hafta sonu temayül var!

Hafta sonu temayül var!

AK Parti temayüle hazırlanıyor!

Aday adaylarının başvurularını alan AK Parti hafta sonu yapılacak olan temayül yoklamasına hazırlanıyor. Yoklama için çalışmalar sürerken, koşul ve şartlar da belli olmaya başladı.

Hazırlıklar sürüyor

AK Parti'de aday adayların müracaatın tamamlandı. İl Başkanı Mürsel Akçay, 32 kişinin adaylık müracaatında bulunduğunu söyledi. Parti şimdi temayül yoklamasına hazırlanıyor. Adayları belirlemede en önemli kriterlerden birisi olarak gösterilen yoklama için çalışmalar ve hazırlıklar sürüyor. Bu arada temayülün koşulları ve şartları da belli olmaya başladı.

Oy kullanacaklar

Temayül yoklamasına Mehmet Demir ve aday adayı olan milletvekilleri katılmayacak. Geri kalan isimlerin tamamı temayülde yer alacak. Temayülde teşkilatların ve delegelerin oy kullanacağı öğrenildi. Bunun için salon tutulacak ve sandıklar kurulacak. Genel merkezden gelen bir heyet yoklamayı takip edecek. Temayülde bir kişinin milletvekili listesi için üç kişilik bir isim listesi yazıp zarfla sandığa atacağı öğrenildi.

Üç kişi belli mi?

Aday adayları üç kişilik listede yer almak ve temayülden çıkabilmek için teşkilat mensupları ve delegeler nezdinde kulis çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalar ile aday adayları en çok oyu alan ilk 8 içine girmeye çalışacaklar. Çünkü partinin ilk 8 içindekileri dikkate alacağı öne sürülüyor. Parti il ve ilçe teşkilatının kafasında üç kişilik bir listenin şekillendiği de öne sürülüyor. Üç kişilik bu listeye karşın diğer isimlerin ne yapacağı merak konusu.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli