?Hak aramanın yılmaz savaşçılarıyız?

?Hak aramanın yılmaz savaşçılarıyız?

?Hak aramanın yılmaz savaşçılarıyız?

Avukatlar Günü´ne kutlama

Kırıkkale Barosu Başkanlığı tarafından Dünya Avukatlar Günü kapsamında dolayısıyla Beyaz Saray Restaurant´ta program düzenlendi. Programa baro avukatları yanı sıra protokol üyeleri de katıldı. Baro Başkanı Erol Çakır katılımcılara teşekkür etti. Çakır tüm meslektaşlarının günlerini kutladı.

BARO AVUKATLAR GÜNÜN KUTLADI

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Kırıkkale barosu tarafından program düzenlendi. Düzenlenen programa yoğun katılım olurken Baro Başkanı Erol Çakır tüm meslektaşlarının gününü kutladı ve mesleki hayatlarında başarılar diledi.  Çakır yaptığı konuşmada, ?Yıllardır Avukatlar Günü´nü sevinç ve coşkuyla kutlamanın özlemini yaşarken; son yıllarda hukukçuların ve savunmayı temsil eden biz avukatların sıkıntı, kaygı, özlem ve beklentilerini vurgulayan açıklamalarla içinde bulunduğumuz durumu yansıtmaya çalıştık.

ÇAKIR´DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Genelde yargının, özelde savunmanın içinde bulunduğu durumun beklenilen ve özlenilen özelliklere yaklaştığının hiçbir belirtisi ortada görünmediği gibi, artık toplumun tüm katmanlarının, tüm meslek gruplarının, özetle insanlarımızın tümünün yaşadığı, hepimizi ilgilendiren, terörden kaynaklanan olağanüstü büyüklükteki endişe ve kaygıları yaşarken; mesleki sıkıntılarımıza ilişkin beklentilerimizi maalesef erteler hale geldik. Son aylarda art arda ülkemizin en kritik noktalarında patlatılan bombalarla yaşadığımız katliam travmaları, her gün toprağa verdiğimiz kahraman şehitlerimizin acısı, sivil, asker, yaşlı, genç, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan, giderek bir savaş izlenimi vermeye çalışan gözü dönmüş terörün üzerimizde yarattığı travmanın sonucunda, insanlarımız günlük yaşamın en olağan alışkanlıklarından bile vazgeçer duruma geldi? şeklinde konuştu.

VALİ EŞİYLE KATILDI

Düzenlenen programa katılan Vali Ali Kolat eşi İlksen Kolat ile programa gelişinde Kırıkkale Barosu Başkanı Av.Erol Çakır ve Baro Yönetim Kurulu üyeleri karşıladılar. Kırıkkale Baro Başkanı Av. Erol Çakır, Avukatlar Günü münasebetiyle bir konuşma yaparak, katılımcılara teşekkür etti ve devamında baroya bağlı avukat iken vefat edenler Av. İzzet Şener ve Eski Baro Başkanı Av. Ethem Demirbaş için slayt gösterimi sunumu gerçekleştirildi. Vali Kolat Baro Başkanı Erol Çakır´ın konuşması ve slayt gösterisinin ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat, ?Değerli Avukatlar, adliyenin değerli mensupları, hepinizi sevgiyle saygıyla ve selamlıyorum. Bu vesileyle birada olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor ve Avukatlar Gününüzü kutluyorum. Avukatlar Günü tarihimizde 5 Nisan 1878 tarihine kadar gider. İlk İstanbul Barosunun Genel Kuruludur.

PLAKETLER VERİLDİ

Daha sonra 5 Nisan 1934 yılında ilk Avukatlar Birliği bir araya gelmiştir. 5 Nisan 1958 yılında da Baroların kuruluşu gündeme gelmek suretiyle Avukatlar Günü uzak bir tarihe kadar gitmektedir. Hukukta savunma hakkı kutsal bir haktır. Avukatlık mesleği de vatandaşlarla devlet, adli kurumlar arasındaki diyalogu ve oradaki savunma ile ilgili çalışmaları en güzel şekilde yapan bir kurumdur? diye konuştu  Konuşmaların ardından Daha sonra plaket töreni gerçekleştirildi. Vali  Ali Kolat meslekte 50.yılını tamamlayan Avukat Osman Sebahattin Kılıçer´e plaket verdi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından da Arabuluculuk Kursunu tamamlayan Vali Ali Kolat´a ?Arabuluculuk Eğitim Sertifikası? takdim edildi. Program avukatlara sertifika dağıtımı ve ikram edilen yemekle sona erdi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli