Anahtar Kelimeler: Hakkımızı arayacağız

?Hakkımızı arayacağız?

?Hakkımızı arayacağız?

?Hakkımızı arayacağız?

Fİ Yapı mağdurları hak arıyor!

Geçmiş yıllarda Kırıkkale´de çok sayıda konutun temelini atan ve hak sahiplerine evleri teslim edemeyen Fi-Yaka´nın Kırıkkale daire sahipleri, haklarını aramak için dernek kurdu. Başkan Kamil Köse, yaşadıkları sorunlardan dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı´na dilekçe yazdı.

HALA TESLİM EDİLMEDİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı´na (TMSF) dilekçe yazan Fi-Yaka Kırıkkale Daire Sahipleri Dayanışma Derneği Başkanı Kamil Köse, yazdığı dilekçede ?Bizler tarafınızdan el konulan Fİ-YAPI şirketi projelerinden olan Fİ-YAKA Kırıkkale konut projesinden ev alan mağdur vatandaşlarız. 2011 yılında bin bir umutla proje üzerinden satın aldığımız ve şirket ile yaptığımız sözleşme gereği 2014 de teslim edilmesi gereken konutlarımız 2017 yılına girdiğimiz şu günlerde halen teslim edilmemiştir? dedi.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

?Bu nedenle haklarımızı hukuki yollardan arayabilmek için 1 bin 80 daire sahibi adına Fİ-YAKA Kırıkkale Daire Sahipleri Dayanışma Derneği´ni kurduk.  Üye çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.  Konutlarımızın geleceği ile ilgili düşünceleriniz ve programınız hakkında bilgi edinmek isteriz? ifadelerine yer verdi. Köse devamında ise, ?Zaten yarım yamalak yapılmış olan konutlarımız şu anda korumasız ve sahipsizdir. Fi-Yapı şirketinden alacağını tahsil edemediği için 3 tır dolusu kalorifer peteği sökülerek Kırıkkale de bir hurdacıya satılmıştır. Bazı arkadaşlarımız konuyu mahkemeye taşımış olup, hukuki süreç devam etmektedir. Bu konu ile ilgili elimizde bilgi ve belgeler mevcuttur.  Yine bizim paralarımızla alınmış olan onca malzeme kırılmış dökülmüş talan edilmiştir.

KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Bu kış aylarında yüzlerce torba çimento ve alçı yağmur altında heba olmuştur. Duruma acil müdahale edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde zaten tamamlanmamış binalar harabeye dönüşecektir. Dernek olarak amacımız yapıcı öneriler ile siz yetkililere sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaktır. Bu anlamda kendi konutlarımıza sahip çıkmak ve dairelerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz.  Bunu gerçekleştirebilmek için bir sivil toplum kuruluşu olarak sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza, Bakanlarımızdan, milletvekillerine kadar bütün kapıları çalmaya kararlıyız? dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli