Anahtar Kelimeler: Haksız rekabet önlenecek

Haksız rekabet önlenecek

Haksız rekabet önlenecek

Haksız rekabet önlenecek

Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile ilgili Bilgilendirme toplantısının 2. Kırıkkale Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

 Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ve 2. El Taşıt alım satımı yapan işyeri temsilcileri katıldılar. Toplantıda bir sunum yapan Ticaret İl Müdürlüğü Mühendislerinden İbrahim Soysal, İkinci el MKT alım satımı yapan galeri ve işyerlerinin mevzuat gereği 13 Ağustos 2019 tarihine kadar sistem üzerinden gerekli belgelerle başvurarak Yetki Belgesi almak zorunda olduklarını, almayanların noterde alım-satım işlemi yapamayacaklarını söyledi.

YETKİ BELGESİ GEREKİYOR

Yönetmeliğe göre, ikinci el araç alım satımı yapan galericilerin, artık bu ticaretlerini sürdürebilmeleri için mutlaka yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi almaları gerektiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Varlı ise bu belgeler olmadan başkasına ait araçların alınıp satılamayacağını hatırlattı. Sektörün yasal altyapıya kavuşturulması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için bu uygulamanın gerekli olduğunu ifade eden Varlı, uygulama sayesinde nitelikli insan kaynağı, güvenli ticaret, mesleğin itibar kazanması, hizmet kalitesinin artması gibi konularda da olumlu gelişmelerin yaşanacağını ifade ettiler. Bu sektörde faaliyet gösteren şahıs ve firmaların odamız ve MEYBEM işbirliği ile gerçekleştirilen 2. El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarına katılıp Yeterlilik belgesi aldıktan sonra Ticaret İl Müdürlüğü´nden Yetki Belgesi almaları gerekiyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli