Anahtar Kelimeler: Haksız fiyat denetimi

Haksız fiyat denetimi

Haksız fiyat denetimi

Haksız fiyat denetimi

 

Kırıkkale İl Ticaret Müdürlüğü koordinesinde, Kırıkkale Defterdarlığı ve Kırıkkale Belediye zabıta işbirliğiyle yerel, genel zincir marketlerde, süpermarketlerde başta temel gıda ürünlerinde haksız fiyat artışıyla ilgili denetimleri gerçekleşti.

 

 

DENETİMLER YAPILIYOR

Ticaret İl Müdürlüğü “esnek çalışma” sonlandırılarak dört ekip kuruldu.Haksız Fiyat Artışı Denetim ekipleri 1.denetim Ekibi Ulusal ve yerel zincir marketler, ikinci ve üçüncü Denetim  Ekibi, süpermarket ve perakende satış noktalarında,  Dördüncü Denetim Ekibi pazar yerlerinde il genelinde günlük denetimler yapacak.Denetimlerde başta temel gıda maddeleri, yağ, yumurta, salça, bakliyat, makarna, şeker, çay vb olmak üzere temizlik ürünleri, çocuk bezi ve mamasınında olduğu  31 ürünün yer aldığı listenin alış ve satış fiyatları üzerinden kar marjları inceleniyor. Fahiş kar marjı olan ürünlerin tespit edilmesi halinde Bakanlığı Haksız  Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderilecek. Haksız fiyat değerlendirme kurulunca yapılan incelemeler sonucunda fahiş fiyat kanaatine varılan işletmelere 10.911 ila 109.110 TL arasında idari para cezası veriliyor.

 

TAKİP EDİLİYOR

Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner yaptığı açıklamada "Denetim faaliyetleri kapsamında, geçen hafta içinde 16 markette 60 üründe denetim yapılmıştır. Denetimlerimiz marketlerde, perakende ve toptan satış işletmelerinde  il genelinde rutin olarak devam edecektir.Ticaret Bakanlığımızın talimatlarıyla son günlerde gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla Haksız Fiyat Artışlarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Mevzuatı kapsamında serbest piyasa ekonomisine de zarar vermeden ulusal ve yerel marketlerde, pazar yerlerinde  denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Denetimlerde haksız fiyat artışı olduğu değerlendirilen Firma ve Ürünler ile ilgili Tutanak ve Belgeler, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilen firmalar hakkında 10 bin 911 liradan 100 bin 910 liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu belirlenenlere ise 54 bin 555 liradan 545 bin 550 liraya varan idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır. Başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere piyasadaki fiyat gelişmeleri Bakanlığımız ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce yakından takip  edilmektedir.  Denetimlerimiz serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden kesintisiz devam etmektedir. Vatandaşlarımız Haksız Fiyat Artışlarına yönelik tespit ve şikayetlerini Ticaret İl Müdürlüğüne, ALO 175 Tüketici Hattına ve Haksız Fiyat Artışı Sistemi (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletebilirler.''dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli