?Haksızlık karşısında mücadelemiz sürecek?

?Haksızlık karşısında mücadelemiz sürecek?

?Haksızlık karşısında mücadelemiz sürecek?

 

Müdürler için tepki!

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak görevden alındıktan sonra mahkeme kararıyla yeniden görevine başlayan 21 okul müdürünün görevlerine son verilmesinin, toplumda ve eğitim camiasında büyük bir infiale sebebiyet verdiğini söyledi.

HUKUKSUZLUĞA İMZA ATILDI

Hukuksuzluğa imza atan ve ortak olan herkesi kınadığını ifade eden Karabacak, ?Hatırlanacağı üzere 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle Siyasi İktidarın Eğitim Kurumu Yöneticilerine yönelik başlattığı darbe süreci Hükümetin Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü eliyle kıyıma dönüştürülerek devam ettirilmektedir. 2013-2014 eğitim öğretim yılının bitimi ile dört yılını dolduran eğitim kurumları müdürleri 10/06/2014 tarihli ucube bir yönetmelikle sözüm ona değerlendirmeye alınmış ve hükümete paralel bir sendika olarak ortaya çıkmış yandaş sendikaya menfaat sağlanırken, koltuk dağıtılırken, üyemiz olan okul yöneticileri görevden alınmıştı.? dedi.

HAKSIZ KIYIM YAPILMAKTADIR

Haksızlık ve kıyım karşısında susmadıklarını belirten Karabacak, ?Hakkımızı aramak üzere yargı makamlarına, hukuka başvurduk. Duruşumuzdan ve mücadelemizden vazgeçmedik. Nihayetinde Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi 13/07/2014 tarihinde haksızlık yapıldığını ve görevden alınan okul müdürlerinin haklılığını sübuta erdiren kararını verdi. İdarece yapılan işlemde hukuka uyarlılık bulunmadı. Yargı kararı ortadayken idarenin göreve başlatmamaktaki tutumuna rağmen Türk Eğitim-Sen´in mücadelesi ve girişimleri neticesinde okul müdürlerimiz haksız bir şekilde alındıkları görevlerinin başına döndüler.? diye konuştu.

GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYORLAR

Karabacak, ?Ancak almış oldukları sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiren 21 okul müdürü keyfi bir yönetim anlayışla resen ve yangından mal kaçırırcasına geçtiğimiz Çarşamba günü görevlerinden alınmıştır. Vali beyle yaptığımız görüşmede sorularımızın hiçbirisine yanıt alamadık. Ya da yanıtlayamadı. Kendisine de söylediğimiz üzere yapılan işlem mesnetsiz ve hukuksuzdur. Çünkü bu görevden almalar tamamen siyasi bir karardır.? şeklinde konuştu.  Karabacak, ?Elbette haklı olduğumuz davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Her zaman yaptığımızı yapacağız ve yargıya başvuracağız. İnanıyoruz ki Türk adaleti haklılığımızı bir kez daha tescilleyecektir. Türk mahkemelerine olan inancımız tamdır. Zalimin zulmü yanına kalmayacaktır.? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli