Anahtar Kelimeler: Haktankaçmaz kimdir

Haktankaçmaz kimdir?

Haktankaçmaz kimdir?

Haktankaçmaz kimdir?

Herkes onu konuşuyor!

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Mehmet İlker Haktankaçmaz Kırıkkale valisi olarak atandı. Peki Kırıkkale Valisi olarak atanan Mehmet İlker HAKTANKAÇMAZ kimdir? Hangi görevlerde bulunmuştur?

ÇALIŞMA HAYATI

Dr. M. İlker Haktankaçmaz Kırıkkale Valisi olarak atandı. Dr. M. İlker Haktan Kaçmaz 1996 yılında İçişleri Bakanlığı´nda kaymakam adayı olarak göreve başlamıştır. Mersin / Çamlıyayla, Tunceli /Ovacık, Çankırı/Eldivan ilçelerinde Kaymakamlık Sivas´ta ise vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2008 senesinde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nde Şube Müdürü, 2011 Yılında aynı Genel Müdürlük´te daire başkanı olmuştur. 23.06.2014 tarihli kararname doğrultusunda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. 1995 Yılında Hacettepe Üniversitesi´nde Lisans, 1999 yılında Ankara Üniversitesi ve 2007 yılında Exeter Üniversitesi´nde yüksek lisans yapan Dr. M. İlker Haktankaçmaz, 2009 yılında Ankara Gazi Üniversitesi´nde doktora programlarını tamamlamıştır. Haktankaçmaz´ın çeşitli akademik dergilerde kamu yönetimi, mahalli idareler ve reform konularında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 01.06.2016 tarihli valiler kararnamesi ile birlikte Kırıkkale Valisi olarak atanan Dr. M. İlker Haktankaçmaz´ın son görev yeri AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı´dır.

HAKTANKAÇMAZ´IN HAYATI

Haktankaçmaz hayat hikayesini kendisi şöyle anlatıyor: ?1973 Şanlıurfa doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Şanlıurfa´da tamamladım.1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden, bölüm birincisi olarak mezun oldum. 1996 yılında ise İçişleri Bakanlığı´nda kaymakam adayı olarak göreve başladım. Bundan sonraki süreçte çeşitli il ve ilçelerde kaymakam vekilliği, vali yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerinde bulundum. 2008´de Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nde Şube Müdürü olarak atandım. Daha sonra aynı yerde Daire Başkanı oldum. Son bir yıldır da İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu iş yaşantısı içinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı´nda yüksek lisans programını tamamladım. 2007 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi´nde yine kamu yönetimi alanında master yaptım. Bunu takiben Gazi Üniversitesi´nde kamu yönetimi ve siyaset bilimi alanında doktora öğrenimimi tamamladım. Mahalli idareler, kamu yönetimi reformu ve Avrupa Birliği konuları ilgi alanlarımı oluşturuyor. Bu çerçevede çeşitli hakemli dergilerde, bu alanlara yönelik yayınlanmış makalelerim var.

AB KOMİSYONUNDA ÇALIŞTI

Yoğun iş temposunda, ilgi alanımdaki konularda gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. 2013 yılında beş ay süreyle Avrupa Birliği ve ülkemiz arasındaki anlaşmaya istinaden, Avrupa Birliği Komisyonu´nda geçici görevle çalışma fırsatım oldu. Bu vesileyle ülkemizin bürokratik yapısındaki bazı aksaklıklara benzer şekilde, Avrupa Birliği bürokrasisinde de, kimi işlerde daha hafif kimilerindeyse daha yoğun olarak aksamaların olduğunu gözlemledim. Orada özellikle koordinasyon konusu çok önemsenmesine ve bunun için çok büyük zaman ve enerji harcanmasına rağmen yine de Avrupa Birliği Komisyonu´nun çeşitli birimleri arasında bu konuda ciddi aksamalar olabiliyordu. Bu bakımdan ben de yöneticilik anlayışımın merkezine etkin koordinasyonun sağlanmasını koydum. Bana göre en önemli yöneticilik vasfı farklı birimleri aynı amaç doğrultusunda başarıyla sevk ve idare edebilmektir. Yine bir dönem Bakanlıkça mahalli idare sistemini incelemek üzere Japonya´ya gönderildim. Bu görev sonrası Japon mahalli idare sisteminden ülkemiz için çıkarılabilecek dersleri irdelediğim makaleler yayımladım.?



hüseyin mazılıgüney
22.09.2017 16:21:20
sayın:valim sizden yardım istiyorum ben şeker hastasıyım ve eşimden boşandım 4 yıldır icralık nafaka ödüyorum ama işimden çıkarıldım sizden yardım istiyorum kızımın geleceği için sizden bir baba olarak yardım istiyorum bu hastalığın arkasına saklanıp sizden para pul istemiyorum sadece sabit çalışacağım bir iş istiyorum ne olur yardım edin sizden başka gidecek yerim yok

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli