Anahtar Kelimeler: Halk günü yaptılar

Halk günü yaptılar

Halk günü yaptılar

Halk günü yaptılar

?Milet karar verecek?

Adli Tıp kuruluyor

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, parti il binasında halk günü toplantısı düzenlediler.

?MLİLLET KARAR VERECEK?

Partide vatandaşlarla bir araya gelen vekillere AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara eşlik etti. Toplantıda basına açıklamada bulunan Ramazan Can referandumla ilgili çalışmaların sürdüğünü, Kırıkkale´deki yatırımları da yakından takip etiklerini söyledi. Can, ?Önümüzde bir referandum süreci var. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milletimiz yine karar verecek? dedi. Can, Kırıkkale yatırımları konusunda da ?Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri ve yatırımları yakından takip ediyoruz. Bazı yeni yatırımlar ve girişimler oluyor. Bunları zaman içinde açıklayacağız? diye konuştu. Basına yönelik açıklamanın ardından vekiller ayrı ayrı vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

ADLİ TIP KURULUYOR

Vatandaşlarla buluşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında gündeme dair ve Kırıkkale´de sürdürülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekilleri, yeni çalışmalar hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milletvekili Ramazan Can ?Halk Gününe TBMM nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın problemlerini dinlemeye devam edeceğiz. Kırıkkale hakkında yatırımlarla ilgili önemli gelişmeler oldu. Şüpheli ölümlerde Kırıkkale´de otopsi yapılmadığından dolayı Ankara Keçiören Adli Tıp Kurum Başkanlığına gidiyordu. Böyle durumlarda artık cenazeler Ankara´ya gönderilmek zorunda kalmayacak? diye konuştu.

PLANLAMA YAPILDI

2 yıllık uğraşların sonuç verdiğine değinen Milletvekili Can ?Yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorduk ve belirli bir yere geldik. İnşallah kadro çıkarttı. Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi, Adli Tıp Kurum Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılığıyla görüşülerek Arpalık Çukurundaki yer güzel bir yer ayarlandı. Otopsi masası geldi kadrosu da geldi inşallah burada civar illere de hizmet sunulabilecek bir grup başkanlığı oluşturulacak. Civar illerde Ankara´ya gitmeyecek.  Bu sıkıntıyı inşallah hep birlikte çözdük. Arpalık Çukurunda Kırıkkale Üniversitesinin yerleşkesinde bölgeye hitap edecek bir planlama yapıldı. Son rötuşlarla beraber bu ihtiyaç giderilmiş oldu? ifadesini kullandı.

SAĞLIK KAMPUSÜ OLACAK

Eski SSK hastanesinin olduğu yerde 20 Şubat´ta ihalesi var. Ve buraya da bir sağlık kampüsü, ağız diş sağlığı bölümü, poliklinikler, Halk Sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü oraya yerleşecek. Bir şehrin kimliği oluşması için önemli bir çalışma. Şehrin cazibe alanlarını da dışarıya taşımak için elimizden geleni yapacağız. Geçtiğimiz aylarda bahsettiğimiz köy yolları hakkında gerekli bakanlıklarla görüşerek çalışmalara havaların ısınmasıyla birlikte başlayacağız. Köy yollarımızdaki bozukluklar artık tarihe karışacak. Kaynak sağladık, inşallah bu kaynak doğrultusunda sıcak asfalt ve yolları olmayan köylerin yolları iyileştirilecek.  Bu sene at seneye bozulacak durumda olmayacak. Doğalgazla ilgili Maliye Bakanlığı girişimleri neticesinde 5 Milyon TL´lik hibe aktarıldı. Kırıkkale OSB, Silah İhtisas OSB´nin doğalgaz alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah kısa sürede ihalelerini tamamlayacağız, ihale süreci başladı. Keskin´e de doğalgazın gelmesiyle birlikte bur bölgelerimize doğalgazı getireceğiz. Organizedeki yatırımların güçlenmesi anlamında yüzde 50-60 anlamında tasarruf sağlanacaktır? sözlerine yer verdi.

?MİLLETE GÜVENİYORUZ?

Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk´te sürdürülen çalışmaları değerlendirirken Anayasa değişikliği konusunda başlayan referandum süreci konusunda açıklamalarda bulundu. Türk Milletinin söz konusu vatan olduğunda nasıl bir araya gelindiğini 15 Temmuz´da tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Milletvekili Öztürk, referandum sürecinde de Türk Milletinin ferasetine güvendiklerine vurgu yaptı. Öztürk ?Herkes kendine göre yorum yapıyor ama ortada bir gerçek var. Şöyle bir bakıyoruz biz 26. Dönem milletvekiliyiz ama 65. Hükümetimiz görev yapıyor. Artık bir yol çizmemiz gerektiği ortaya çıktı. Bu sorun bizden öncekilere yansıtıldı ancak biz Ak Parti olarak bu sorunu bizden sonraki nesillere yansıtmak istemiyoruz. 16 Nisan´da gerçekleşecek olan Anayasa Referandumunun ülkemize, milletimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

?EN İYİ SONUCU ALACAĞIZ?

Milletvekili Mehmet Demir ise Anayasa referandumuyla ilgili açıklamalarda bulunarak ?Türkiye 93. Yıllık Cumhuriyet tarihinde belki de en zor günlerini yaşıyor. Devletimizin değişik yerlerinde örgütlenen hain terör örgütü üyeleri devletimizin liderine ve demokrasimize saldırıyor. Ama milletimiz bu hainlere en güzel cevabı misliyle vermiştir. Şimdi 16 Nisan´da referanduma gidiyoruz. 93 yıllık bir devletiz ancak 65. Hükümete sahibiz. Bunun bir benzerini göremezsiniz. Anayasa değişikliği sıradan bir mesele değildir. Bu mesele makam mevki değil, ülkeyi sevme meselesidir. Görevde bulunan Başbakanımız yeni sistemde kendisi olmayacak olmasına rağmen çıkıp ülkesi için Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyor. Yeni sistem ülkemizin önünü açacaktır. Kırıkkale olarak Türkiye´nin en iyi sonuçlarından birisini almak için çalışacağız? dedi. İl Başkanı Mürsel Akçay´da Anayasa Referandumu çalışmalarının startının verileceği 25 Şubat´ta Ankara´da yapılacak toplantı için Kırıkkale´den ücretsiz araç kaldıracaklarını söyledi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli