Anahtar Kelimeler: Hani savaş ekonomisi vardı

Hani savaş ekonomisi vardı?

Hani savaş ekonomisi vardı?

Hani savaş ekonomisi vardı?

Kırıkkalespor ne olacak?

 

 

MKE ile Ankaragücü arasında

sponsorluk anlaşması yapıldı

 

700 bin TL´lik anlaşma?!

 

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü arasında 700 bin lira değerinde yeni sponsorluk anlaşması imzalandı. Bu gelişme neredeyse savaşa gireceğimiz şu günlerde savaş ekonomisi diye zam yapılırken ve Kırıkkalespor ortada dururken olunca tepki çekti.

 

 

DESTEK OLACAKLAR

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü arasında 700 bin lira değerinde yeni sponsorluk anlaşması imzalandı. Kulübün Beştepe Tesisleri´nde gerçekleşen törene, MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, kurum ve kulüp yetkilileri katıldı. Taşkın, törende yaptığı konuşmada, kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Kurum ile kulüp arasında geçmişi uzun yıllara dayanan bağlar bulunduğunu vurgulayan Taşkın, MKE Ankaragücü´nü bugünlere getiren yönetici ve sporculara teşekkür etti.

 

AÇIKLAMALAR YAPILDI

MKE Ankaragücü´nün geçen yıl güzel bir başarıya imza atarak TFF 1. Lig´e çıktığını belirten Taşkın, kulübün yeni ligde bir adaptasyon süreci yaşadığını ve son haftalarla istikrarı yakaladığını dile getirdi. Taşkın, MKE Ankaragücü´nün daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını kaydetti. MKE´nin Tandoğan Tesisleri´nin hiçbir karşılık beklenmeden kulübün emrine verildiğini kaydeden Taşkın, "Geçen yıl MKE´nin bilançosundaki kar rakamının neredeyse tamamını buraya aktarmış olduk. Bu katkıyı yaparken kurum olarak bizim de sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılar arasında ekmeğimizi bölüşelim dedik, ekmeğimizi başkanımıza uzattık. Önemli olan bu birliktelik ve yardımlaşma. Umarım biz daha iyi oluruz, daha fazla dastekte bulunuruz." diye konuştu.

 

BU KÜLÜP MKE´NİN KENDİSİ

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ise başkent ekibinin 1910´da kurulduğunu hatırlatarak, "Kurucuları da cepheye top mermisi üreten işçiler. Dolayısıyla bu kulüp Makina Kimya´nın kendisi." dedi.

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Yiğiner, MKE Ankaragücü´ne en büyük desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın verdiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:  "Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Her türlü desteği bizlere vereceğini söyledi ve meyvelerini de aldık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın´a teşekkür ediyorum. Bu desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah, bundan sonraki süreçte daha ciddi anlamda destekler gelir. Zaten Genel Müdürümüz de bunu ifade etti. ´Geçmişte olan borcumuzu ödemiş olduk.´ dedi. Bu sponsorluk anlaşmasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Azını çok sayacağız. Bu, İmalat-ı Harbiye ruhundan alınan bir para. Dolayısıyla inşallah bereketli gelir, bu sezon da şampiyon oluruz."

 

STAT İÇİN YER ÖNERİSİ

Konuşmaların ardından Taşkın, sponsorluk anlaşmasına karşılık hazırlanan sembolik çeki Yiğiner´e verdi. Yiğiner de Taşkın´ın isminin yazılı olduğu "06" sırt numaralı Ankaragücü formasını hediye etti. Mehmet Yiğiner, tören öncesi gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, başkente inşa edilmesi planlanan yeni stada ilişkin açıklamalarda bulundu. Yiğiner, stadın, Atatürk Kültür Merkezi´nin metro tarafında bulunan kısmına inşa edilebileceğini söyledi.

 

TEPKİYLE KARŞILANDI

Sponsorluk anlaşmasıyla ilgili bu gelişme Türkiye genelinde ve Kırıkkale´de büyük tepki çekti. Neredeyse savaşa girmek üzere olduğumuz şu günlerde savunma ekonomisi diyerek MTV ve bir çok ürüne zam yapılırken, savunma sanayinin bel kemiği oylan MKE´nin 700 bin liralık bir sponsorluk anlaşmasında bulunması tepkiyi beraberinde getirdi. Bu durum bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti. Bu arada, Ankaragücü´ne bu kadar destek olunurken Kırıkkalespor´un ise göz ardı ediliyor olması ayrıca tepki çekti. 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli