Anahtar Kelimeler: Harput gözaltına alındı

Harput´ta gözaltına alındı

Harput´ta gözaltına alındı

Harput´ta gözaltına alındı

Eski Kırıkkale Valisi

Bursa´da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda eski Kırıkkale ve Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve aralarından Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlunun da bulunduğu toplam 78 kişi gözaltına alındı. Şarput ters kelepçelenmiş halde Emniyet´e getirildi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltına alınacakların sayısının 100´ü aşabileceği belirtildi.

ANKARA´DA GÖZALTINA ALINDI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen Bursa´da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput Ankara´da, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa´daki evinde sabaha karşı yakalandı. Şahabettin Harput, Ankara´dan Bursa´ya getirilirken il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa Emniyet Müdürlüğü´nde nezarete konuldu. Şahabettin Harput´un 2007 ile 2013 yılları arasındaki Bursa Valiliği görevi sırasında Özel İdare´ye ait bir binayı cemaate yakın olan hastaneye usulsüz olarak verdiği, işadamlarına cemaate yardım etmesi için dolaylı baskı uyguladığı ve onun döneminde kurulan, emekliye ayrıldıktan sonra yönetiminde görev aldığı Orhangazi Üniversitesi´nin kuruluşunda görevini kötüye kullandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

HARPUT ŞAŞKINLIĞI

Emekli olan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya´nın, Malatya Emniyet Müdürü olarak görev yaparken 2007 yılında Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olayların yeniden incelenebileceği ileri sürüldü. Vali Şahabettin Harput bir dönem Kırıkkale´de vali olarak görev yapmış ve çok sevilmişti. Harput´u Kırıkkale ?efsane Vali? olarak hatırlıyor ve yeri geldiğinde sık sık lafını ediyor. Harput´u gözaltı halinde görmek Kırıkkale´de manidar bulundu. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli