Anahtar Kelimeler: Hasandede’ müjde

Hasandede’ye müjde

Hasandede’ye müjde

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun ilçe ve köy gezileri devam ediyor. Tekbıyıkoğlu, ziyaretler kapsamında önceki gün gittiği Hasandede köyünde vatandaşlara müjdeler verdi.

HASANDEDE ZİYARETİ

Kırıkkale valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, köy ziyaretleri kapsamında gittiği Hasandede köyünde vatandaşlara müjdeler verdi. Hasandede ziyaretinde köy muhtarı Hasan Özcan ve köylüler tarafından karşılanan Vali Tekbıyıkoğlu, Hasandede’nin tarihi yerleri ile köy içinde incelemelerde bulundu. Hasandede’de bulunan türbede köylüler ile uzun süre sohbet eden Vali Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale’nin şirin köyü Hasandede için müjdeleri sıraladı.

 

ÇOK GÜZEL OLACAK

Vatandaşlara “Hasandede bir başka güzel olacak” diyerek söylerine başlayan Vali Tekbıyıkoğlu, Merkezi yolları, kaldırımlar ve yeni aydınlatma sisteminin yapılması Çevre düzenlemeleri, Pir sultan parkı, Atatürk Anıtının ,Hasandede Anıtı çevre peyzajının yapılacağını, köyde evlerin ise tek renk olarak boyanacağını ifade etti. Hasandedeliler ve muhtar Hasan Özcan, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na müjdelerinden dolayı teşekkür etti.

 

HASANDEDE KİMDİR?

Köyün adı, 1925 yılı kayıtlarında da Hasandede, 1946 yılı kayıtlarında ise Doğanay olarak geçmektedir. 20 Ağustos 1971'de belediye statüsü alarak beldeye dönüşen köyün belediye statüsü, nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2013 yılında sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu