Anahtar Kelimeler: Hastanede önemli gelişme

Hastanede önemli gelişme

Hastanede önemli gelişme

Hastanede önemli gelişme

Açık kalp ameliyatı yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde açık kalp ameliyatı yapılmaya başlandı. Bir yıllık süre zarfında 100`ü aşkın ameliyat gerçekleştiren hastane doktorları tüm hastaların sağlığına kavuştuğunu hiçbir sorunla karşılaşılmadığını kaydettiler. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında tedavi görmek isteyen hastalar ek ücret ödemeden devletin tüm imkanlarından faydalanabilecekler.

Önemli bir gelişme

Ameliyatların bir yıl önce Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler`in desteği ve güveni ile yapılmaya başlandığını ve yaklaşık 3 saat ameliyatların Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Gültekin ve Yrd. Doç. Dr. Ali Bolat tarafından yapılmaya başlandığını ifade edildi. Kırıkkale`de kalp cerrahisi işlemlerinin yapılması ve hastaların yerinde hizmet alması düşüncesi ile yola çıktıklarını açıklayan Yıldırım Gültekin, yapılan açık kalp ameliyatı sayısının 110`u bulduğunu yeni başlayan bir il için bu sayının iyi bir rakam olduğunu ifade etti.

Bilgiler verildi

Kırıkkale halkı başta olmak üzere tüm bölge illerindeki hastaların sıkıntı yaşamadan büyük illerde zorluk yaşamadan yeni bir hizmet almalarını sağladıklarını açıklayan Gültekin, Kalp Cerrahisi`nin kendi başına diğer ameliyatlarla kıyasla öncesi, sonrasının bir organizasyon işi olduğunu, sadece ameliyatı yapmakla bitmediğini, hazırlık, bakım ve takibi önemli olduğunu belirtti. Gültekin "Yapılan işlemlerin sonucunda Türkiye ortalaması ile aynı. Hiçbir hastayı reddetmiyoruz imkanlarımız dahilinde tüm ameliyatları hastanemizde yapmaya çalışıyoruz. Ameliyat sonrasında hastamız 1 hafta hastanede, sonrasında 1 ay evde istirahat ediyor ve akabinde normal hayatına dönüş yapıyor" dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false