Anahtar Kelimeler: Hatıra ormanı kuruldu

Hatıra ormanı kuruldu

Hatıra ormanı kuruldu

Kırıkkale'de, Garnizon Komutanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

MEHMETÇİK ORMANI

Kırıkkale'de, Garnizon Komutanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Kırıkkale'de, Garnizon Komutanlığı tarafından Hasandede köyü Gazi Tepe Mevkiinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Vali Mehmet Makas, etkinlikte yaptığı açıklamada, tüm coğrafyanın kurtuluşuna sebep olacak aziz milletin kutlu yürüyüşünün devam ettiğini söyledi.

 

VALİ TÖRENE KATILDI

Gazze'deki savaş sebebiyle 100. yılı buruk şekilde kutlandıklarını ifade eden Vali Makas, "100. yılımızı kutluyoruz ama buruk bir kutlama. Dünyada eşi benzeri görülmedik bir soykırım yaşıyoruz. Dünyanın en büyük teknolojik silahlarıyla Gazze'de ümmet coğrafyasında birileri katliam yapıyor. O burukluk var. Bütün insanlığın olduğu üzere tüm coğrafyanın kurtuluşuna sebep olacak aziz milletin nezdinde kutlu yürüyüş devam ediyor. Bu yürüyüşü hem gelecek nesillere aktarabilmek hem de dünyaya duyurabilmek adına bütün kurumlarımız kendilerine atlettiler" diye konuştu.

 

VALİ AÇIKLAMADA BULUNDU

2 bin 100 fidanı toprakla buluşturacaklarını belirten Vali Makas, "Malumumunuz hükümetimizin "Geleceğe Nefes' projesi 11 Kasım da. Ama bu ondan da önce 'Geleceğe Nefes' projesine 'Nefes' olacak bir ağaç dikimi oldu. Hangi görevleri ifa ediyoruz? Birincisi 'Milli' bir görev. Bu 'Milli' görev; atalarımızdan ecdadımızdan devraldığımız bu toprakları veya aldığımız bu görevleri en üst seviyeye taşıyacağız ve gelecek nesillere tekrar o yürüyüşü devam ettirmeleri adına emanet edeceğiz. Ağaç dikimi de böyle bir görev. Dedemizden atamızdan aldığımızın üstüne bir daha, iki daha, üç daha koyarak inşallah gelecek nesillere aktaracağız. Bir diğeri manevi bir görev. Efendimiz, 'Kıyamet dahi kopsa elinizde bir fidan var ise onu toprakla buluşturun' diyor" şeklinde konuştu.

Vali Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, protokol üyeleri, askerler, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar, karaçam, sedir, ceviz, hünnap ve kestane fidanı ile üzüm asmalarını toprakla buluşturdu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı