Anahtar Kelimeler: Havuç hasadı yapıldı

Havuç hasadı yapıldı

Havuç hasadı yapıldı

Kırıkkale’nin ve çevre illerin havuç ihtiyacının küçük bir bölümünün karşılandığı Bahşılı’da kışlık havucun tarladan sofraya hasat serüveni başladı.

HASAT YAPILIYOR

Tarım İl Müdürü Fatih Ateş, Bahşılı’da başlayan mevsimin ilk hasadına katıldı. Kırıkkale’nin ve çevre ilçe ve illerin küçük bir bölümün karşılandığı Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde havucun yanı sıra pek çok sebze ve meyve üretiliyor. İlçe halkının hobi olarak yürüttüğü tarım kaynaklı üretim ile aynı zamanda kendi kışlık ihtiyaçlarını da karşılıyor. İlçe dışından gelen çiftçilerin arazi kiralama yoluyla daha çok üretimin yapıldığı Bahşılı’da Kırıkkale İl Tarım Müdürü Fatih Ateş, mevsimin ilk havuç hasadına katıldı. İsmi havuç ile anılmamış olsa da havuç üretiminin yapıldığı Bahşılı’da ki havuç hasadına il müdürü Ateş’e ilçe tarım müdürü, teknik personel eşlik etti.

 

HASAT BİLGİSİ VERİLDİ

İlçede kedisine ait arazisinde havuç ve marul paketleme tesisi de kuran Fatih Dursun Parlak’ın işletmesini inceleyen İl Tarım müdürü heyeti, işletme sahibi Parlak’ın alınacak destekler ile işletmesini büyütebileceğini ifade etti. İl Müdürü Ateş, incelemeler sırasında bütün koşulların sağlanması durumunda destekleme sözü ile üreticiye büyük moral verdi. Üretici Parlak ise, bu hasat döneminde rekolteden memnun olduğunu ifade ederek, işletmeyi büyütme konusunu düşüneceğini söyledi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı