Anahtar Kelimeler: Hayat normale dönüyor

Hayat normale dönüyor

Hayat normale dönüyor

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Koordinatör Vali olarak Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun üstlendiği, Kırıkkale ekiplerinin ilçede yeniden normal hayatın başlaması için Kırıkkale ekiplerinin seferber olduğu Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde hayat normale dönüyor. Çalışmaları mesai mefhumu gözetmeksizin yakından takip eden Vali Tekbıyıkoğlu “Birlik ve beraberlik içerisinde asrın felaketinin açtığı yaraları sarıyoruz. Biriz beraberiz” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

7,7 şiddetindeki asrın depreminin merkez üssü Pazarcık ilçesindeki Kırıkkale Valiliği himayelerinde Pazarcık Afet ve Koordinasyon Merkezi tarafından ihtiyaçlar bir bir gideriliyor. Tüm ekip ve ekipmanlarıyla İlçede bulunan Kırıkkale ekipleri yaşamın normalleşmesi için çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürüyor. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu koordinatör vali olarak, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da ekipleriyle birlikte ilçede hayatın normalleşmesi için çalışmalarına devam ediyor. Diğer taraftan Kırıkkale’den bölgeye yardım götüren hayırseverler Vali Tekbıyıkoğlu ve ekiplere moral veriyor. Vali Tekbıyıkoğlu, tüm çadır kentlerdeki afetzede vatandaşların çadırlarının enerji hatları tamamlandığını söyledi.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Vali Tekbıyıkoğlu “Valiliğimiz himayelerinde Pazarcık Afet Koordinasyon Merkezimiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Pazarcık ilçesinde depremin zarar verdiği elektrik hatlarında yenileme çalışmaları tamamlanıyor. İlçemizde elektrik arızası tespit edilen 3 bin 638 arıza giderildi. 14 Çadır kentimizin elektrik hatları tamamlandı. Mahallelerimizde 1342 çevre aydınlatma çalışması yapıldı. 8 bin 356 vatandaşımızın barındığı çadırların iç aydınlatmaları tamamlandı. Bu hizmet tamamen ücretsiz olup, herhangi bir ücretlendirme yapılmayacaktır. Türk Kızılay’ı tarafından 1 Milyon 739 Bin 475 öğün yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Günlük 55 bin öğün sıcak yemek ikramı devam ediyor. Vatandaşlarımız için TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar tamamlanana kadar konteynerlerde barınma hizmeti sağlanacaktır” dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli