Hayırsever iş adamından örnek davranış

Hayırsever iş adamından örnek davranış

Hayırsever iş adamından örnek davranış

Güzel bir çalışma

 

Hayırsever iş adamı Coşkun Bayrakçı tarafından aradan geçen tarihi süreçte kullanılamaz hale geldiği için yeni baştan restore edilen tarihi çeşme sade bir törenle köylülerin hizmetine sunuldu.

 

 

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Kırkkaleli hayırsever iş adamı Coşkun Bayrakçı kendi doğup büyüdüğü Beyobası köyündeki tarihi çeşmeyi yeni baştan restore etme kararı aldı. Köyün kuruluş ile birlikte dönemin idarecileri tarafından yaptırılan çeşme aradan geçen uzun yıllara yenik düştü. Her ne kadar ilk yıllarda korunsa da ilerleyen zamanlarda hem köyün küçülmesi hem de ilgisizlik nedeniyle tarihi çeşme yıpranarak yok olmaya yüz tuttu. Beyobası köyü doğumlu hatta lise tahsiline kadar bu köyde kalan Coşkun Bayrakçı çeşmenin restore edilmesi için ilgililerle yaptığı görüşmeden sonra İlçe Kaymakamının da katıldığı törenle çeşmeye bundan yaklaşık bir buçuk ay önce ilk kazmayı vurdu.

 

KÖYLÜLERE EMANET EDİLDİ

40 gün gibi kısa sürede temel dahil tüm işlevleri çalışır şekilde restore edilen tarihi çeşme hafta sonunda sade bir törenle köylülerin hizmetine sunuldu. Çeşmenin açılış kurdelesini köyün en yaşlıları eski emekliler derneği başkanı Basri Keskin, İzzet Keskin ve Rahim Nerkiz ile birlikte kesti. Yaklaşık 80 bin liraya restore ettirilen çeşmenin açılışına Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Çakır Yıldırım, İş Adamı MÜSİAD eski Başkanı Haşim Baloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Hasan Pehlivanlı, eski Kültür Müdürü Mehmet Pehlivanlı AK Parti ikinci il başkanı Bahadır Kılıç ile birlikte bazı yöneticiler ile köylüler katıldı. Bu arada İş adamı Coşkun Bayrakçı´ya   Beyobası Köyünü Güzelleştirme Köye Dönüş Derneği tarafından teşekkür plaketi verildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli