Anahtar Kelimeler: Hayvan dostu çalışma

Hayvan dostu çalışma

Hayvan dostu çalışma

Hayvan dostu çalışma

Kırıkkale Belediyesi Kırsal Kalkınma, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyon sözcüsü Hafize Şimşek komisyonun yapmış olduğu çalışmaları değerlendirerek Kırıkkale Belediyesinin hayvan dostu bir belediye olduğunu barınağın kurulduğu yıldan bu tarafa 14 bin hayvanın sağlık sorunlarına müdahale ettiğini söyledi.

 

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Belediyesinin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında Kırıkkale Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik yaptığı faaliyetlerin değerlendirildiği Kırsal Kalkınma, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyon raporu okundu. Komisyonun yapmış olduğu çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Komisyon sözcüsü Hafize Şimşek, sokak hayvanlarının korunması, rahat yaşamalarının sağlanması, sahipsiz evcil ve sokak hayvanlarının durumunun iyileştirilmesine yönelik sorunlarının Kırıkkale Belediyesince yerine getirildiğini belirtti.

 

YILLIK  40 TON MAMA

Kırıkkale Belediyesinin sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yapmış olduğu hizmetlerin 23 bin 750 metre kare alana kurulmuş geçici barınak ve bakımevinde yürütüldüğünü belirten komisyon sözcüsü Hafize ŞİMŞEK “Bakım evi açıldığı günden bu güne yılda ortalama 2 bin adet sokak hayvanına müdahele edilmiştir. Barınakta 14 bin sokak hayvanın sağlık sorunlarıyla ilgilenilirken, 8 bin hayvanın kısırlaştırılmış, aşılanan hayvan sayısının ise 13 bin adettir. Yine bakım evinde yaklaşık sokak hayvanları için 40 ton mama desteği sağlanmaktadır. Yine Kırıkkale Belediyesi sorumluluk alanı içinde açık beslenme alanlarında da 300 civarında sokak hayvanı sahiplenilmekte ve bu hayvanlarında gıda sıkıntısı çekmemeleri için düzenli aralıklarla beslenme yapılmaktadır” dedi.

 

DOĞAL ORTAMLARI DURUMU

Komisyonun yapmış olduğu incelemede kış aylarında da Park Bahçeler Müdürlüğüne ait kanatlı hayvanların bakım ve beslenmelerinin yapıldığını tespit ettiklerini belirten Şimşek “Yaptığımız tespitlerde mahallerde yapılaşmadan kaynaklı sokak hayvanların doğal ortamları daralmakta. Özellikle kediler ve diğer sokak hayvanları zorluklarla karşı karşıya kalmaktalar, belediyemiz gönüller ile birlikte mahallerde barınma ve beslenme alanları kurulmasının komisyonumuzca önerilmiştir” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli