HDP önerisi için açıklama yaptı

HDP önerisi için açıklama yaptı

HDP önerisi için açıklama yaptı

AK Parti gün yüzüne çıkardı”

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemde HDP bir önerge vererek Roboski olayının yeniden araştırılmasını istedi. Bununla ilgili olarak Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can mecliste bir açıklama gerçekleştirdi.

HDP önerisi için konuştu

Halkların Demokratik Partisi grup önerisinin aleyhinde Ak Parti  Kırıkkale Milletvekili Sayın Ramazan CAN'ın TBMM Genel Kuruldaki Konuşmasında Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum: AK Parti ve AK Parti hükûmetleri, tarihimizde, geçmiş dönemimizde yaşanan bütün karanlık olayları şeffaf bir biçimde, hukuk prensiplerine, demokratik düzenin gereklerine uyarak karanlık dehlizlerde yaşanan hukuk dışı, garabet vahmeden bütün olayları toplumumuza göstermiştir, toplumumuzun önüne çıkarmıştır. AK Parti'nin en önemli başarılarından bir de... Geçmişte yaşanan hukuk dışı olayları, darbe teşebbüslerini, karanlık dehlizlerdeki senaryoları AK Parti gün yüzüne çıkarmıştır” şeklinde konuştu.

 Kamu vicdanı konusu

Can Netice itibarıyla Mecliste komisyon kuruldu, komisyon gerekli çalışmaları yaptı. Bu komisyonun ve adli yargılama neticesinde varılan neticeler kamu vicdanını tatmin etmemiş olabilir. Kamu vicdanını tatmin etmediyse bu manada adımlar atılabilir. Bu adımları atmakla beraber, siyasiler olarak hep beraber üzerimize ne düşüyorsa yapmak durumundayız. Netice itibarıyla Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurul gündemi belirlenecek grup önerimizle, iç güvenlik yasasını gündeme alacağız. Bu konuda yeni deliller varsa hep beraber tartışıp adliyeye de intikal ettirmek durumundayız diye düşünüyorum” dedi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu