Anahtar Kelimeler: Hekimler proteste !

Hekimler proteste etti!

Hekimler proteste etti!

Kırıkkale'de sağlık çalışanları, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Kırıkkale'de sağlık çalışanları, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanelerinde bir araya gelen hekimler ve sendikalar saldırıya tepki gösterdi. Gurup adına açıklamada bulunan Dr. Neslihan Şebin, "Bugün en zoru, ciğerimiz yanıyor. Dik durmaya çalışıyoruz." dedi. Saldırıyı kınayan hekimler iki gün boyunca da grev yaparak görev yapmayacaklar. Greve ve basın açıklamasına hekimlerin katılımının çok yüksek olduğu gözlendi.

İKİ GÜNLÜK GREV

Basın açıklamasında bulunan hekimler, Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini alkışla protesto etti. Öte yandan, Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığınca Yüksek İhtisas Hastanesi önünde de basın açıklaması yapıldı. Üzücü olay nedeniyle alınmayan önlemlerden dolayı hekimler iki günlük iş bırakma eylemi de başlattı. Bu nedenle Kırıkkale’deki hiçbir sağlık kuruluşunda poliklinik hizmeti verilemedi. Hastaneler ve sağlık kuruluşlarının sadece acil servisleri görev yaptı.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu