Anahtar Kelimeler: fodul!’

‘Hem kel, hem fodul!’

‘Hem kel, hem fodul!’

Bakın yine ne yapmış!

 

Seni parti de istemiyor!

 

Kırıkkale seni çekmeye mecbur mu?

 

Genel merkeze sesleniyorlar!

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tam anlamıyla ortalığı karıştırmış durumda…

 

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

Yerel seçimler için aday olabilmek amacıyla akla hayale gelmedik işlere başvuran, son olarak genel merkeze aday adaylarını karaladığı öne sürülen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın şimdi de Kırıkkale seçimlerinde ittifak olmasını sağlamak amacıyla görüşmeler yaptığı ileri sürülüyor. Yerel seçimlerde Kırıkkale’de ittifak olup olmayacağı merak edilirken, AKP dışındaki partilerin ittifaka sıcak bakmadığı konuşuluyor. Sebebi ise Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın başarısızlığı ve her şeyi eline yüzüne bulaştırmış olması.

 

MHP HİÇ İSTEKLİ DEĞİL

Bunu avantaj olarak gören başta MHP olmak üzere bazı ittifak partilerinin Kırıkkale özelinde ittifaka sıcak bakmadıkları, kendi adayları ile seçime girmek istedikleri vurgulanıyor. Partisi dahil adaylığını ve belediye başkanlığını kimsenin istemediği Mehmet Saygılı’nın tekrar aday gösterilmesi halinde ittifak olursa Kırıkkale’ye yazık olacağının ittifak ortaklarınca genel merkezlerine iletildiği söyleniyor. Kırıkkale’nin ittifak olması halinde AKP’den yeni bir adayla seçime girmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

MHP SICAK BAKMIYOR

Özellikle MHP’nin ittifaka sıcak bakmadığı, Mehmet Saygılı’nın partisi ve Kırıkkale üzerindeki dezavantajı kendi lehine avantaja çevirmeyi amaçladığı, bu nedenle güçlü bir adayla seçime girmeyi arzu ettiği kaydediliyor. MHP’nin Saygılı’nın bu durumunu en iyi kullanacak partilerden biri olduğu konuşulurken, Saygılı’nın aday olması ve MHP’den destek istenmesi durumunda ise MHP’nin hayal kırıklığı yaşayacağı, aynı durumun Kırıkkale için de geçerli olacağı ve CHP ile İyi Parti’nin bunu en iyi kullanacak parti olacağı üzerinde duruluyor.

 

MUHALEFET BUNU KULLANACAK

CHP ve İyi Parti’nin ise Saygılı’nın adaylığı durumunda MHP’nin yeteri kadar desteğini alamayacağını bildikleri için bir çok dezavantajından dolayı Saygılı’nın adaylığına çok sıcak baktıkları da kaydediliyor. CHP ve İyi Parti’nin de Saygılı’nın aday olmasını fırsata çevirecekleri konuşuluyor. AKP’nin Saygılı ile seçim kazanamayacağına kesin gözüyle bakılırken, MHP’nin de destek vermesine rağmen seçimin AKP için çok zor olacağı ifade ediliyor.

 

HEM KEL HEM FODUL

Öte yandan, bir yandan aday olmaya çalışan Saygılı’nın durumu böyle gördüğü için bir yandan da kendisinin adaylığı durumunda ittifak desteği sağlamaya çalıştığının altı çiziliyor. Bu amaçla genel merkezde görüşebildiği kim varsa Kırıkkale için ittifak istediği bildiriliyor. Ancak MHP tarafının Saygılı’nın adaylığı durumunda ittifaka sıcak bakmadığı genel merkezin de bilgisinde olduğu vurgulanıyor. Çıkmaza giren Saygılı’nın ne yapacağı merak konusu. Genel merkezin büyük ihtimalle, şehri çok yıpratan Saygılı nedeniyle,  Kırıkkale’yi kaybetmemek için Saygılı’yı aday göstermemeyi düşündüğünün altı çiziliyor. Saygılı’nın ‘hem kel, hem fodul’ olarak görüldüğü belirtiliyor. 

 

NE DEMEK KEL VE FODUL?

“Hem kel, hem fodul” ne demek?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre ‘Hem kel, hem fodul’ demek, “yetenekli olmadığı hâlde üstünlük taslayanlar için kullanılan bir söz…” olarak ifade ediliyor. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu