Anahtar Kelimeler: Hemşehrimiz oturumda konuştu

Hemşehrimiz oturumda konuştu

Hemşehrimiz oturumda konuştu

Hemşehrimiz oturumda konuştu

Uydu teknolojisi ve mobilite anlatıldı

Kırıkkaleli hemşerimiz Türk Telekom Teknoloji Üst Yöneticisi  Dr. Cebrail Taşkın, Global Satshow CEO Summit´te "Uydu Teknolojisi ile Mobilite" oturumunda yaptığı konuşmada, mobil dünyasının çok hızlı ilerlediğini ve mobilitenin hayatın bir parçası olduğunu söyledi.

OTURUMU 2 BİN 500 KİŞİ İZLEDİ

Toplam piyasa değeri 100 milyar doları bulan dünyanın dev uydu şirketlerinin CEO´ları Global Satshow CEO Summit´te, dünya uydu-uzay piyasalarına Türkiye´den yön vermek üzere bir araya geldi. İstanbul Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen ve 2 gün süren etkinlikte "uzay teknolojileri, yayıncılık sektörü, uydu endüstrisi, mobil iletişim ve 5G, uydu operatörleri ile nesnelerin interneti" başlıklı konular tartışıldı. Bu yıl "Smart Connections" temasıyla İstanbul´da düzenlenen 2. Global Satshow sona erdi. 70 firmanın katıldığı 2. Global Satshow kapsamında 320 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. 3 bin profesyonel ziyaretçinin geldiği etkinlik kapsamında düzenlenen 6 oturumu yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. Dünyanın en etkili iş geliştirme platformu olma hedefiyle yola çıkan 2. Global Satshow, MÜSİAD´ın stratejik partnerliğinde ve ESOA (EMEA Satellite Operators´ Association- EMEA Uydu Operatörleri Birliği) ev sahipliğinde, dünyanın en büyük uydu ekosistemi derneği GVF ve dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI´ın destekleriyle 29-30 Kasım tarihlerinde İstanbul´da düzenlendi.

2020´DE 5 G´YE GEÇİLECEK

Taşkın, piyasaya baktıklarında uydu teknolojilerinin 200 milyar dolardan fazla küresel cirosu olduğunu ve uzay teknolojilerinin 300 milyar dolarlık da bir hacmi olduğunu dile getirdi. 2025 yılında uçaklarda internete bağlı olmanın cirosunun 4,4 milyar dolara ulaşacağına ve bugün sadece yarım milyarlık bir hacim bulunduğuna işaret eden Taşkın, 2020 yılında 5G´ye geçileceğini anımsatarak, şunları kaydetti: "5G bağlantı 2 yıl içinde dünyada 550 milyon aboneye ulaşmış olacak. Dünyanın yüzde 71´i suyla kaplı. Gemiler ve uçaklardaki insanlara da ulaşmamız gerekiyor. Havada aynı anda 11 bin uçakta yaklaşık 2 milyon yolcu oluyor. Bu müşterilerimize ancak uyduyla ulaşabiliriz. Karasal ve uydu ağlarının birlikte kullanmasından bahsedebiliriz. Makinelerin iletişimi de çok önemli. Taşıtlar da gelecekte iletişim kurar hale gelecek. 2025´te 50 milyar cihaz birbirine bağlı olacak. Karasal ağlarla her cihaza ulaşamazsınız. Mobil cihazlara ulaşmak için uydu bağlantısına ihtiyacımız var. Uydu ve karasal ağlar birlikte olacak. 5G için de uyduya ihtiyacımız olacak? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli