?Hendek kazanların aramızda yeri yok?

?Hendek kazanların aramızda yeri yok?

?Hendek kazanların aramızda yeri yok?

Kavlak´tan açıklama

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Hemşerimiz Pevrul Kavlak Bursa 1´Nolu Şubesi Genel Kurulunda Türk işçisinin "Sıfırcı Sendikayı tarihin çöplüğüne göndereceğinin altını çizerek bunların aramızda yeri olmadığını" belirtti.

TÜRK İŞÇİSİ ONLARI BİLİYOR

Türk Metal Sendikası genel Başkanı  Pevrul Kavlak Bursa 1 Nolu Şubesinin  2. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak delegelere hitap etti. Bosch emekçisini yıllardır oyalayanlara gereken cevabın verildiğini ifade ettikten sonra Kavlak "Bunların Türk işçisinin arasında yeri yok" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Biz kıdem tazminatı için alanlara çıkarken, İşçiyi kıdem tazminatsız attıranların, Biz grev hakkımız için savaşırken, Grevin ertelenmesi için bakana yalvaranların, Biz taşeronla mücadele ederken, Taşeron şirket sahibi olanların, Biz bayrak için miting düzenlerken, Bayrağa dil uzatanların, Biz bu vatan için canımızı vermeye hazırken, Vatana millete, edebiyat diyenlerin, Biz her düşen şehit için ağıt yakarken, Hendek kazanların aramızda yeri yok. Yok. İnanıyorum ki Türk işçisi, Onları, tarihin çöplüğüne gönderecektir. İnanıyorum ki, Türk işçisi onları, açtığı hendeğe, eştiği çukura tıkacaktır. Emekçilerinin büyük ilgi ve coşkuyla dinlediği konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.

MÜCADELE ETTİK, KAZANDIK

Kavlak; Bosch emekçilerine "Biz Bosch´ta, bir tarihe imza attık. Yeni bir sözleşmeye değil, yeni bir döneme imza attık. Sizin 38 aylık mağduriyetinize son verirken, sizin yüzünüzü güldürürken, aslında, yüzbinlerin geleceğine imza attık. Türkiye işçi sınıfı için, daha iyi, daha güzel, daha mutlu bir geleceği, burada, Bosch´ta, sizinle birlikte inşa ettik. Direndik, mücadele ettik, kazandık. Burada tarih yazdık, tarih. Gitti, gidiyor denilen Bosch´ta tarih yazanlar, Bosch´u Türk Metal´in kalesi yapanlar, Türkiye işçi sınıfının cesur sizsiniz" diyerek seslendi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli