Anahtar Kelimeler: Hepsi ülkeye gitti

Hepsi bu ülkeye mi gitti?

Hepsi bu ülkeye mi gitti?

Hepsi bu ülkeye mi gitti?

Orada ticarete mi başladılar?

Kırıkkaleli cemaatçiler nerede?

HABERKALE AÇIKLIYOR!

Kırıkkale´de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında haklarında yakalama kararı çıkarılan cemaatçilerin hepsinin tek tek gelerek Orta Asya´da bir ülkede buluşmaya başladıkları konuşuluyor.

KAZAKİSTAN´A GİTMİŞLER

İddiaya göre Kırıkkaleli cemaat mensubu iş adamları Orta Asya´da bir ülkede buluşmaya başladılar. Daha önce Kırıkkale ile teması bulunan bu ülkede cemaat mensuplarının şirket kurarak ticarete bile girdikleri söyleniyor. Haberkale Kırıkkaleli kaçak cemaat mensuplarının nerede olduklarına dair iddiaları ve ne iş yaptıklarına yönelik söylentileri açıklıyor. İddiaya göre Kırıkkale´den dört önemli iş adamı Kazakistan´da bir araya geldi. Ayrı ayrı yollardan ayrı ayrı ülkelere kaçtıkları öne süren iş adamlarının Kazikastan´da buluşarak şirket kurdukları ve ticarete başladıkları konuşuluyor. İddialara göre kaçak iş adamları yanlarında yüklü miktarda para da kaçırdılar. Yani bu demektir ki, Kırıkkale´de devletin el koyduğu şirketlerin içi boşaltıldı.

KAZAKİSTAN YABANCI DEĞİL

Kazakistan Kırıkkale´ye asla yabancı değil. Cemaat yeni yeni palazlanırken, 1990´lı yıllarda Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) yeni kurulduğunda Kırıkkaleli cemaat mensubu iş adamları Kazakistan´da Kırıkkale adına lise yaptırmışlardı. Bu lise o ülkede eğitime devam ediyor. Kırıkkaleli kaçak iş adamlarının kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan Kazakistan´da bir araya gelerek şirket kurdukları, perakende satış mağazası ve AVM türü işletmeler açmaya başladıkları söyleniyor. Durumlarının gayet iyi olduğu öne sürülen kaçak iş adamlarının yeniden bir yapılanma içine girdikleri ve Kırıkkale ile Türkiye´ye şu anda dönmeyi düşünmedikleri söyleniyor.

ŞİMDİLİK DÖNMEK YOK!

Kazakistan´da ticarete atıldıkları söylenen iş adamlarının Kırıkkale´de AVM sahibi A. K., pastane sahibi M. İ., perakende satış mağazası sahibi M. A. ve sigortacı F. D. Olduğu öne sürülüyor. Bu kişilerin yakınları Kırıkkale´de tutuklanmış ve firmalarına da TMSF el koymuştu. Bu kişilerin Türkiye´de şartlar değiştikten sonra Kırıkkale´ye dönmeyi düşündükleri konuşuluyor. Kazakistan´ın hangi şehrinde buluştukları ve ticaret yapmaya başladıkları konusunda net bir bilgi yok. Kaçak iş adamlarının zaman zaman Kırıkkale´deki yakınları ile çeşitli yöntemlerle haberleşmeyi sürdürdükleri de bildiriliyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu