Anahtar Kelimeler: şeyi yeniden toparladı

Her şeyi yeniden toparladı

Her şeyi yeniden toparladı

Her şeyi yeniden toparladı

Eserlerini şenlikte sergiledi

Kırıkkale´de yıllardır hem şehir içi minibüsçülük ve hem de ahşap oymacılık yapan Emir Ali Elitok, birkaç ay önce atölyesinde çıkan yangında kaybettiği tüm el sanatı eserlerini yeniden toparlayarak Irmak kasabasındaki sergide görücüye çıkardı.

25 YILDIR YAPIYOR

Kırıkkale onu hem minibüsçü esnaflığı ve hem de ahşaptan yaptığı oyuncak ve el sanatı eserleri ile tanıyor. 53 yaşındaki Emir Ali Elitok, yıllardır bir yandan direksiyon sallıyor, bir yandan da stresini azaltmak için başladığı ahşap oymacılığı ile çıktığı yolculukta yeni maceralara yelken açıyor. Yaklaşık 25 yıldır ahşaptan el satı ürünler ve oyuncaklar yapan, bunu evinde kurduğu bir alanda hem sergileyen ve hem de satan, Kırıkkale´nin ilçeleri ve Ankara´da gerçekleştirilen etkinlik ve festivallere katılarak adını daha geniş kitlerle duyuran Elitok, son olarak Irmak kasabasında hafta sonu gerçekleştirilen sılayı rahim buluşması olarak adlandırılan şenlikte görüntülendi.

HEPSİ YANMIŞTI

Birkaç ay önce evinde çıkan yangında bugüne kadar yaptığı tüm oyuncaklar ve ahşap eserlerin neredeyse tamamının yandığını veya zarar gördüğünü söyleyen Elitok, zarar gören oyuncak ve eşyaları yeniden elden geçirdiğini, zarar gören kısımlarını onardığını ve bunlara da yenilerini ekleyerek Irmak kasabasındaki şenliğe katıldığını söyledi. Yaklaşık 25 yıldır hem minibüsçülük ve hem de ahşap oymacılık yaptığını belirten Elitok, ?Minibüsçülük zor bir meslektir. Ben bu işin zorluğunu ahşap işleri ile uğraşarak aştım. Benim çalıştığım durakta minibüs sayısı fazla olduğu için bir gün çalışıp bir gün yatıyoruz. Yat günlerinde bu işlerle uğraşmaya başladım. Evde küçük bir atölye kurdum kendime. Sonra sonra bu işler gelişti. Gazeteciler haber yaptı, ünümüz arttı, talepler gelmeye, satışlar olmaya başladı ve bugünlere kadar geldik? dedi.

FESTİVALLERE KATILIYOR

Birkaç ay önce atölyede elektrik kontağından çıkan bir yangın soncu neredeyse tüm eserlerin zarar gördüğünü söyleyen Elitok, ?Üzücü bir yangın atlattık birkaç ay önce. Eserlerin büyük bölümü ya tamamen yandı ya da zarar gördü. Onarılamayacak olanları attım. Onarılabilecekleri tamir ettim. Bunlara yenilerini ekledim ve Irmak kasabasındaki bu etkinliğe yetiştirdim? dedi. Şenlikte eserleri büyük ilgi gören Elitok, satış da yapıyor. Geçimini bu işten sağlamadığını, bunun kendisi için bir hobi olduğunu söyleyen Elitok, yine de kazanç elde ediyor almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Elitok, Kırıkkale´nin yanı sıra Ankara´dan da davet alarak oradaki bazı ekinlik ve festivallere katıldığını belirtti.

İLGİ ÇOK YÜKSEK

Etkinliğin organizatörlerinden biri olan Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serdar Murat Can, Elitok´u hem eserlerini sergilemek ve hem de şenliğe renk katması için davet ettiklerini söyleyerek, ?Irmak kasabasında güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Emir Ali beyi de şenliğe renk katması için davet ettik. Çok güzel eserler çıkarmış ortaya. Kedisini tebrik ediyoruz? dedi. Elitok´un sergisini gezenler yaptığı oyuncak ve ahşap işlerini hayranlıkla izlediler. Oyuncaklar arasında ahşap arabalar, motorlu bisikletler, köylü kızları ve bebekleri, mekanizma ile çalışan ve hasat yapan köylüler ile dibek taşında bulgur döven köylü kadınlar, resimlikler, kaşık ve anahtarlıklar büyük ilgi gördü. Elitok, ürünlerinin hepsinin satılık olduğunu söyleyerek kimisi 5 TL´ye kimisini ise 500 TL´ye sattığını belirtti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli