Anahtar Kelimeler: Herkes “BEN VARIM” diyor!

Herkes BEN VARIM” diyor!

 Herkes  BEN VARIM” diyor!

Herkes BEN VARIM” diyor!

SONUǔ olmasa da

NİYET” önemli!

AK Parti'nin hafta sonu yapılan temayül yoklaması sonuç bakımından olmasa da niyet bakımından dikkat çekici ifadeler içerdi.

Temayül analizi

AK Parti hafta sonu temayül yoklamasını yaptı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına ilgi bir hayli yüksekti. Yoklamaya mevcut vekiller, eski vekiller ve eski il başkanı dahil edilmedi. 32 aday adayından bunların dışındaki isimler temayüle girdi. Sabah saat 10:00'da başlayan yoklama öncesi aday adayları 5'er dakikalık konuşma yaptı, kendini anlattı ve vizyonu ile hedeflerini ortaya koydu.

İyi niyet” okuması

Daha sonra ise sandıklarda oy kullanma işlemine geçildi. Hafta içinde temayül listesi belli” iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak il teşkilatı bunu yalanladı. Temayülden çıkacak sonucun kesinlikle iddia edildiği şekilde olmayacağı da iddia edildi. Temayüle giren isimler, kendilerinin iyi” durumda olduğunu ve temayülden çıkacak kanaate vardıklarını söylediler. Bu bir sonuç” değildi ancak iyi niyet” olarak dikkat çekti.

Genel merkeze gittiler

Temayül çalışması saat 16:00'da sona erdi. Oylar sandıklardan alındı, açılmadı, torbalara kondu ve genel merkeze götürüldü. Genel merkezden gelen heyet oyları alıp Ankara'ya giderken, peşlerine ise bazı aday adayları takıldı. Onlar da genel merkeze oylarla birlikte gittiler. Amaçları ise sandıklardaki oyların durumunu ve sonucunu öğrenmekti. Sonuçların açıklanmayacağı bildirildi.

Bugün-yarın belli olur

Ancak sonuçların bugün veya yarın belli olması bekleniyor. Çünkü nihayetinde oylar tek tek tasnif edilecek. Genel merkeze yakın bazı isimler sonuçları elde edecek. Ve Kırıkkale'de bugün veya yarın sonuçları duymuş olacak. Genel kanaat geçen hafta iddia edilen şekilde değil de, farklı isimlerden oluşan bir liste çıkması şeklinde. Ancak bu kanaat” de şimdilik bir iyi niyet” olarak görülüyor. Bu niyet”in gerçek olup olmadığı bugün veya yarın belli olacak.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli