Anahtar Kelimeler: tohumu

Hibe ile yem tohumu

Hibe ile yem tohumu

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yüzde 60’ı devlet katkısı, yüzde 40’ı çiftçi katılımı ile yem bitkileri tohumu dağıtımı projesi başladı.

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yüzde 60’ı devlet katkısı, yüzde 40’ı çiftçi katılımı ile yem bitkileri tohumu dağıtımı projesi başladı. Projeden yararlanmak isteyen çiftçiler en geç 30 Eylül 2020 tarihine kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor.

ARAZİLER BOŞ KALMASIN 

Kırıkkale ilinde arazilerin boş bırakılmasının önlenmesi, nadasa bırakılan alanların tarıma kazandırılması ve yem bitkileri üretiminin artırılması amacıyla tohum temin projesi başlatıldı. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Proje kapsamında Kırıkkale çiftçilerine yüzde 60’ı devlet katkısı, yüzde 40’ı çiftçi katılımı ile yem bitkileri tohumu, yonca, yem bezelyesi karışımı ve Macar fiği tohumu dağıtımının yapılacağı bildirildi. Tohumluk talebinde bulunacak çiftçilerin en geç 30 Eylül 2020 Çarşamba günü mesai bitimine kadar il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. 

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false