?Hiç kimse oturduğu koltuğa yapışmamalı?

?Hiç kimse oturduğu koltuğa yapışmamalı?

?Hiç kimse oturduğu koltuğa yapışmamalı?

Çakırca dan örnek davranış

7 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı Av. Murat Çakırca kimsenin koltuğa yapışıp kalmaması gerektiğini söyledi. Siyasette makamların nöbetleşe kullanılması gerektiğine işaret eden Çakırca bu nedenle 1 Kasım seçiminde aday olmadığını söyledi. Çakırca ?Kimse koltuğa yapışıp kalmamalı, çoğulcu demokrasinin gereği de bu olmalı? dedi.

MERAKLARI GİDERDİ

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı kongresine katılan eski Milletvekili adayı Av. Murat Çakırca 1 Kasım seçimi için niçin aday olmadığını açıkladı. Böylece günlerdir özellikle CHP kamuoyunda süregelen merakları da gidermiş oldu. Çakırca kongrede söz alarak yaptığı teşekkür konuşmasında kimsenin koltuğa yapışıp kalmaması gerektiğini belirterek özellikle siyasetin tıpkı bir nöbet anlayışı içinde yapılması gerektiğini söyledi. Çoğulcu demokrasinin de bunu gerektirdiğini anlatan Çakırca kendisinin adaylığında tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti. Bu nedenle hiçbir partiliyle en ufak bir kırgınlığının olmadığını ifade eden Çakırca şimdi kendisi üzerine düşen görevin aday olan isimlerin arkasında değil tam yanlarında olma zamanı olduğunu bunu da en iyi bir şekilde yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kendisine bir görev düşmesi halinde her zamlan partinin vereceğe göreve hazır olduğunu belirtti. Murat Çakırca´nın konuşması salandakiler tarafından ayakta alkışlandı. Çakırca kendisine destek veren vermeyen herkese teşekkür etti.

SİYASETTE ÖZLENEN TABLO

CHP Kırıkkale il kongresinde siyasette nadir rastlanabilecek görüntülerde yaşandı. 7 Haziran seçiminde aday olan ancak seçimi az bir oyla kaybettikten sonra ikinci bir defa aday oylamayarak bir başka arkadaşının aday olmasının önünü açan Av. Murat Çakırca kongrede birinci sıra ikinci ve üçüncü sıra adaylarının bulunduğu masaya oturarak adaylarla sohbet etti. Özellikle meslektaşı Av. Hasan Biçer´le koyu bir sohbete girdi. Çakırca´nın bu tavrı salondakiler tarafından eski alışkanlıklardan olsa gerek şaşkınlıkla karşılandı.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu