Anahtar Kelimeler: vicdanları

“Hiç vicdanları yok”

“Hiç vicdanları yok”

İYİ Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Kırıkkale’de vatandaşlara seslendi. Yüksel, son zamanlarda yaşanan zamlarla ilgili olarak hükümeti eleştirdi, vicdansızlıkla nitelendirdi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Hüseyin Kahya Parkında partisinin il başkanlığınca düzenlenen programa katılan İYİ Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Hükümetin son zamanlarda üst üste yaptığı zamlar hakkında vatandaşlara ve partililere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, “Ekonomik krizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veren sevgili halkımız gittikçe hızlanan, hızlandıkça cebimizden ve soframızdan daha fazla çalan zam yağmurlarına tutulduk. Bu bereket getiren yağmurlar değil, bereket götüren bir yağmur. Çocuklarının beslenme çantasına yeterli besin koyamayan annelerin evladına istediği kıyafeti, oyuncağı alamayan baba mahcubiyetini her gün görüyoruz. Türk çocukları ete, süte, yumurtaya ulaşamaz hale gelmiş durumda. İyi beslenememekten öğrenme güçlüğü ve bodurluk başladı” dedi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Beka naralarıyla yeri göğü inleten ama asıl dertlerinin kendi şahsi politik bekaları olanlara seslendiğini söyleyen Yüksel, “Esas beka çocuklarımızın beslenmesidir. Esas beka çocuklarımızın eğitimidir. Sizin çocuklarınız lüks restoranlarda, yiyip içip eğlenirken, yıllığı beş yüz bin liralık özel okullara giderken, milletin evlatlarına patates, soğan lüks hale geldi Dünyayı yönetiyoruz masallarıyla ekranlarda boy gösteriyordunuz. Şimdi birkaç milyar dolar için dün katil dediğiniz sulh prensinin ayağına gittiniz. Darbenin arkasındaki güç dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri şehrinin önünde kırk takla attınız. İçişleri eski Bakanınız sahnelerde böğürürcesine bağırıyordu. Temmuzdan sonra bakın neler olacak? Nasıl ekonomimiz? Şaha kalkacak Temmuz da bitti, ağustos da bitti. Eylül geldi. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor. Biz iktidarın yalanları, diğeri ise insafsızca, vicdansızca yaptığı zamlar” ifadesini kullandı.

 

VATANDAŞA SESLENDİ

Vatandaşlara seslenerek “Şimdi iktidara hep birlikte soralım” diyerek konuşmasına devam eden Yüksel, “Madem seçimden sonra temel seçim temel resim maddeleri dahil her şeyin fiyatı beş on kat artacaktı. Paramız pul o Halkı niçin kandırdınız? Enkaz devraldık diyemezsiniz. Çünkü yirmi bir yıldır kesintisiz iktidarda siz vardınız. Şayet bunu kabul etmiyorsanız enkazı kimden devraldınız bey Kimden devraldınız? Üreticinin malı para etmez hale geldi. Tüketiciyi de alamaz hale getirdiniz. Milleti kuru ekmeğe, muhtaç bıraktınız. Çalışanı da emeklilik emeklileri de derin yoksullukla karşı karşıya getirdiniz. Sağlık sistemi çöktü. Milyonlarca ülkeyi sığınmacıyı ülkeye doldurdunuz. Evlerimizde güvenli değiliz. Bu konuda kulaklarınız yine sağır Gözleriniz kör mü oldu? Seçim sürecinde bundan sonra faiz artışı olmaz” diye konuştu.

 

HİÇ YÜZÜNÜZ YOK!

Yüksel, “Faiz inmeye devam edecek sözünüzden seçimden bir ay sonra döndünüz. Savaş mı çıktı? Ne İnsanlar kiralarını niçin ödeyemez hale geldi? Ev sahipleriyle, kiracılar arasında anlaşmazlıklar neden? Neden ölümlere varan kavgalar oluyor? Barınma krizini iki yıldır niye çözmüyorsunuz Çünkü sebebi sizsiniz. Dünyanın tersine faiz sebep enflasyon sonuç sözünü inatla ispat etmek için faizleri indir. Doların ve enflasyonun patlamasına neden ol. Ardından da doları tutmak için milyonlarca dolar rezervini yak. Seçim öncesi sırf kazanmak için bütçeyi kalbura çevir. Seçimden sonra zamları ve vergileri vatandaşın sırtına bindir. Bütün bunları yaptıktan sonra dönüp millete Deprem oldu. pandemi geldi. On beş Temmuz oldu. Dış güçler uğraştı. Başka çare yok diyerek beceriksizliğine, beceriksizliklerimize bahane üretmediniz mi? Elbette bu soruların cevabını vermeye yüzünüz yok.

 

İNSANCA YAŞAM İSTEĞİ

İktidarın sadece yüzlerinin değil, vicdanlarının da olmadığının altını çizen Yüksel, “Aziz milletimiz bu iktidar sizlerin temiz Masum duygularınızı istismar etti. Yalanlarıyla, yanlışlarıyla hayatınızı perişan etti. Zamları takip etmek bile mümkün değil. Nasılsa seçimi kazandık. İstediğimizi yaparız da diyorlar. Yine yanlış yoldalar, yine yanılıyorlar. Seçim sürecinde vermiş oldukları halkın gözünü boyayan vaatlerin çare olmadığı ortaya çıkmıştır. Bir kısmı azınlığı, zenginleştirirken, çoğunluk halkı tamamen fakirleştirdiniz. Biz kadınlar artık bu yükü kaldıramıyoruz. Ama asla umudu kaybetmiyoruz. Çünkü biz buradayız. İYİ Ki burada kadınlar burada. Tencerelerini kaynatmaya, evlerini geçindirmeye, evladını büyütmeye çalışan kadınlar burada. Biz burada oldukça iktidara mahkum değilsiniz. Mecbur da değilsiniz. Sosyal adaletin sağlandığı hukukun üstün olduğu, yoksulluğun bittiği, insanca yaşamın sağlandığı günlerin tez gelmesi dileğiyle” diyerek sözlerine son verdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı