Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz”

 Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz”

Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz”

Emekliler Derneğini ziyaret ettiler   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayları seçime sayılı günler kala çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Adaylar çalışmalar kapsamında Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin'i ziyaret ettiler. Ziyarette konuşma yapan Keskin, Türkiye emekliler derneği hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bizle dernek olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyiz” diye konuştu.

Etkin vaatler görmekteyiz

CHP milletvekili adayları ve il yönetimi 7 Haziran Seçimleri öncesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor çalışmalar kapsamında izse Adaylar dün Emekliler Derneği üyelerini ziyaret ettiler. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren emekliler derneği başkanı Basri Keskin, Seçimler için partiler programlarını kamuoyuna açıkladılar. Partilerin seçim beyannamelerinde dernek olarak ve Emekliler olarak emekli sorunlarını görmek istemekteyiz. Parti programlarını incelediğimiz zaman ülkeyi idare eden AKP'nin Emeklilerle ilgili somut bir görüş ve düşüncesini görmemekteyiz. İktidarın Emeklilere karşı bu duruşuna karşılık muhalefetin Emekliye daha etkin vaatlerini görmekteyiz” ifadelerini kulandı.

En düşük iki ikramiye

Keskin yaptığı konuşmada, Muhalefette özellikle CHP'nin programında Emekliye iki ikramiye en düşük emekli maaşının 1500 TL olması hastane katkı payının kaldırılması destek primlerinin kaldırılması 2000 sonrası Emekliler için yeni bir intibak yapılması enflasyon farklarının ödenmesi şeklinde programında yer almaktadır. Diğer muhalefet partilerinin MHP'nin CHP'nin Emeklilere yaklaşımı doğrultusunda programına yer verdiği görülmektedir. Seçimler öncesinde inancımız odur ki Emeklilerimiz bu görüş ve düşünceler doğrultusunda değerlendirme yapacaklardır” dedi.

8 Haziran'da iktidara geliyoruz

Ziyarette konuşma yapan CHP Birinci sıra Milletvekili adayı Murat Çakırca ise Her ne kadar emekli cemiyeti veya STK'lar hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Bütün bu kuruluşlar üyelerinin çıkarlarını korurlar. Kendi üyelerinin çıkarlarını savunan bunları taaddüt eden partilerin yanında dururlar 8 Haziran'dan sonra emelinin sorunları için çaba göstereceğim. Emeklinin ve emekçinin sorunu biliyoruz temel sorun geçim bizim önerimiz bildirgemizle ortaya konuldu en az  bin 500 TL maaş verilmeli ve birer maaş ikramiye dedik. 3.27 zam temmuzda verileceği söyleniyor. Bu zammı AKP vermeyecek 8 Haziran'da iktidara geliyoruz” şeklinde konuştu.

Yine parkta oturdunuz

Çakırca, Temel sorun evladının çalışması konusu var onlara iş bulacağız ilaç katkı payını kaldıracağız nakit de alınmayacak maaş dan da kesmeyeceğiz hastalandın cezası kesmeyeceğiz, ayrıca çalışan emekli için yüzde 15 kesinti olmayacak ve artık olacak bunlar AKP'ye yandaşlara rağmen olacak. Kırıkkale'deki emeklilere teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanı geldi emekliler parkında durdunuz genel başkanımız geldi meydanı doldurdunuz Davutoğlu geldi yine parkta oturdunuz.  Emekliye, halka destek olmayan meydanlarda ne olduğu göründü” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false