Anahtar Kelimeler: Hizmete devam

Hizmete devam

Hizmete devam

Hizmete devam

Kırıkkale´nin şirin ilçesi Karakeçili´de hizmetler durmak bilmiyor. İlçenin kalkınması için var gücüyle çalışan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, yatırımlar için en büyük desteği ise Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´den görüyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karşıyaka, Yeşilevler, Zafer ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinin ana caddelerinin parke ve bordür taşlarıyla döşenmeye başlandığını açıklayan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, "Yapılan çalışmalarda caddeleri Karakeçili´ye has kilim desenli taşlarla döşüyoruz. Her cadde ve sokağa kendi kültürümüzü taşıyoruz. Karakeçili´ye gelen vatandaşlar, ilçenin her tarafında Karakeçili kültürü ile tanışıyorlar. Bu bize mutluluk veriyor. Kış iyice bastırmadan yollarımıza yaklaşık 15 bin metrekare parke döşenmesini gerçekleştireceğiz. Bize maliyeti 400 bin lirayı buluyor. Hedeflediğimiz çalışmalarımızdan biri de Karakeçili´de asfaltsız ve parkesiz cadde, sokak bırakmamak. Vatandaşlarımızı çamurdan ve tozdan kurtararak gerçek bir ilçe görünümüne kavuşturmak. Bunun için her alanda olduğu gibi bu alanda da çalışmalarımıza büyük bir gayret ile devam ediyoruz."

ADI TÜRKİYE´DE DUYULACAK

Yatırımlar için en büyük desteği Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´den gördüğünü açıklayan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, "Kırıkkale´nin yanında Türkiye´de Karakeçili´nin adını duyuracak. Dinek Karakeçili Kayı Sucukları üretim alanı oluşturuldu. Bu ve buna benzer projeler için Kaymakam Yunus Emre Şahin ile koordineli  bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah eski kaymakamlı binası altına yapılan tesisin iç kısmı 110 metrekare den oluşuyor.  Tesiste üretim yeri, dolum alanları, dinlenme yerleri, soğuk hava deposu, satış ve yönetim alanı  yer alacak. Veteriner hekim kontrolünde ilk etapta3 kişi çalışmaya başlayacak. Günlük 50 kilo sucuk üretimi yapılacak. Bu sayı çalışan kişiyle birlikte daha da  artacak. Dinek Karakeçili Kayı Sucukları´nı yiyenler bir daha vaz geçemeyecekler. O kadar garanti veriyorum. Valimiz Yunus Sezer beyin destekleriyle Türkiye bu markayı öğrenecek. Karakeçili halkının cebine para girecek."

TAM BİR HALK ADAMI

2020 yılında Kesikköprü Barajı Köprüköy sulama tesislerinde sulama kanallarına su verilmeye başlanacağını açıklayan Başkan Aydemir, "Çiftçilerimiz bu konuda beyanda bulunacaklar. Bu beyanlarla birlikte 7 bin dönüm alanda sulama yapılacak. Çiftçilerimiz artık sulu tarım ve alternatif ürün ekebilecekler. Bu da çiftçimizin cebine para girmesi demektir. Bu konuda en büyük katkıyı  Valimiz Yunus Sezer´den gördük. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Her zaman Kırıkkale´nin yanında olduğunu gösteriyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Valimiz bizim için bir nimet. Ellini taşın altına koyarak, halk adamı olduğunu her fırsatta bize gösteriyor."

TOKİ KONUTLARI MÜJDESİ

Karakeçili´de hizmetlerin durmayacağını açıklayan Başkan Aydemir, "Sanayi dükkanlarını yenileme çalışmalarımız başlayacak. Köylü pazarı oluşturulacak. Hastane üstü alanına 60 dairelik TOKİ konutları yapımı  çalışması proje aşamasında bulunuyor. İstek olursa 60 daire sayısı ilerleyen zamanlarda artacak. Kırıkkale-Kırşehir yolu üzerinde bulunan eski Pancar Şirketi´nin bulunduğu alana kurulacak 15 çadırda insanlara yeni geçim kapısı olacak. Valimiz Yunus Sezer´in başlattığı Çeşnigir köprüsüne yakın olacak, çadırlarda vatandaşlar gönüllerince eğlenecekler. Burada ilk başta 15 çadır kurmayı hedefliyorum. Bu alan Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer´in dev proje olarak başlattığı Çeşnigir Köprüsü projesine çok yakın. İnsanlar dinlenmek ve tarihi yaşamak için karaçadıra gelecekler. Burada yöresel ayran, bazlama, gözleme ve buna benzer ürünler satışı gerçekleşecek. Vatandaşlarımız farklı bir ortamda olmanın mutluluğunu yaşayacak. Karaçadıra gelen vatandaşların Hititlerden kalma kaleyi ve Kızılırmak nehrini yakından gezme imkanı bulacağını açıklayan Başkan Aydemir, "Bunun yanında karaçadırın karşı yoluna köylü pazarı kuracağım. İnsanlar buradan ayrılırken, Karakeçili´ye hasa meyve ve sebze ürünlerini alacaklar. Karakeçili bu projeler sayesinde hem istihdam sağlayacak. Hemde para birikimi gerçekleştirecek. Buralara sadece Kırıkkale´den değil Ankara´dan da insanların geleceğine inanıyorum."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli