Anahtar Kelimeler: geldin Şehr Ramazan

Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan

Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan

Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan

Ve Ramazan başladı?

Hoş geldin ey on bir ayın sultanı, Hoş geldin ey orucun farz kılındığı, yılın en kutlu zamanı, Hoş geldin ey ayların en fazîletli olanı, Kırıkkale olarak mübarek ramazan ayının ilk gününü yaşıyoruz.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Beker Gerek ?Ramazan ayı berekettir, ziyafettir, zarafettir. Ramazan ayı ibadettir, rahmettir, mağfirettir. Ramazan ayı ruh ve nefis için, birey ve toplum için takvadır, korunmadır. Ramazan ayı; selamdır, esenliktir, sükunettir, olgunluktur. Ramazan ayı, kardeşliktir, dayanışmadır, paylaşmadır? diye konuştu. Ramazan ayında Kırıkkale´deki camilerde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren İl Müftüsü Bekir Gerek,? Ramazan, ruhlarımızın uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu, manevi duygularımızın ve yardımlaşma bilincimizin canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği mübarek bir aydır. Kırıkkaleli hemşerilerimizin, bu mübarek günlerin feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2016 yılı Ramazan ayı talimatı doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerimizce gerekli her türlü tedbirler alınmıştır? ifadesini kullandı.

HATİMLE TERAVİH ÇARŞI CAMİİNDE

Müftü gerek ?Ramazan öncesi camilerimizin iç ve dış temizlikleri yapılmıştır. Halıları yıkanarak temizlenmiştir. Ses cihazları elden geçirilmiştir. Böylece camilerimiz Ramazan´a hazır hale getirilmiştir. Ramazan ayı öncesinde İlçelerde ve Köylerinde münhal bulunan kadrolardan imkanlar nisbetinde geçici görevlendirmeler yapılacaktır. İl ve İlçe Müftülüklerimizce toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik Ramazan´a mahsus özel vaaz ve irşat programları hazırlanmıştır. İlimizdeki başta Suriye ve Irak sığınmacıları olmak üzere sığınmacılar ziyaret edilmeye, ihtiyaçlarının karşılanmasına, Bütün Camilerimizde sabah, öğle ve ikindi namazlarından önce ve sonra erkek ve bayanlara yönelik mukabele programları tertip edilecek ve hatmi şerifler yapılacaktır. bu doğrultuda ilimiz genelinde 340 camide mukabele okunacaktır. Hatimle teravih namazı sadece Çarşı Camiinde kılınacaktır. İlimiz müftülüğünce camilerde Kur´an ziyafeti vermek ve ilahiler söylemek üzere ekipler oluşturulmuştur. İlimiz Nur Camiinde, Çarşı Camiinde, Nokta Camiinde ve Yaylacık Camiinde Kadir Gecesinde, Kadir Gecesinin öncesinde ve sonrasında sakal-ı şerif ziyaretleri yapılacaktır. Bu yılki fitre miktarı 15,00 TL olarak belirlenmiştir? dedi.

17 SAAT ORUÇ TUTACAĞIZ

Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklarla birlikte bugün başlayan Ramazan ayında Türkiye´nin büyük bir kısmı günde 17 saatten fazla oruç tutacak. Bugün 03.18 imsak vaktiyle sahur yapan vatandaşlar, akşam ezanının 20.22´te okunmasıyla 17 saat 4 dakika boyunca oruçlu kalacak. Gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de manevi atmosferin yaşanmasına sahne olan 11 ayın sultanı Ramazan Ayı için dün ilk teravih namazı kılınarak, ilk sahura kalkıldı. Bugün başlayan Ramazan ayında Türkiye´nin büyük bir kısmı günde 17 saatten fazla oruç tutacak. İlimizde ise vatandaşlar, 17 saat 4 dakika boyunca oruçlu kalacak.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı