Anahtar Kelimeler: geldin Ramazan

Hoş geldin Ramazan

Hoş geldin Ramazan

11 ayın sultanı Ramazan ayı ilk teravih ve ilk sahurla Çarşamba akşamı başlıyor. Perşembe günü oruçlu oluyoruz. Kırıkkale’de ilk iftar saati 19:07 olarak açıklandı.

RAMAZAN MESAJI

Bu yılın teması ‘Ramazan ve Dayanışma’ olarak belirlenen 11 ayın sultanı Ramazan kılınan ilk teravih namazı ve kalkılan ilk sahur ile başlıyor.  Diyanet, Ramazanla ilgili bir mesaj yayımladı. Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı mesajında, şu ifadelere yer verildi: “Bizleri bir kez daha, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Bu yıl Ramazan ayını mahzun ve acılı yüreklerle karşılıyoruz.  Ülkemiz büyük afetlerle sarsıldı. On binlerce kardeşimizi kaybettik, şehirlerimiz enkaza döndü, vatandaşlarımız evsiz kaldı. Tarifi imkansız acılar yaşadık. Bu sebeple bu yılki Ramazan ayı, özel bir önem ifade etmektedir. Zira Ramazan ayı, dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızı kolay kılacağımız bir aydır. İyiliklerin çoğaldığı, ruh ve gönül dünyamızın ferahlık bulduğu, kardeşliğimizin pekiştiği, umutlarımızın yeniden yeşerdiği bir bahar mevsimidir.

 

KUR’AN VE İBADET AYI

Ramazan, bir Kur’an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Oruç, iftar, sahur, mukabele, teravih gibi ibadetlerle gönül dünyamızın ilahi rahmet ve bereket esintileriyle güzelleştiği bu mübarek ay, aynı zamanda infak, ikram, zekat, fitre ve sadakalarımızla dayanışma bilincimizi güçlendirmek ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için bizlere sunulmuş bir fırsattır. Böyle bir inanç ve anlayışla bu yılın Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirledik. Ramazan ayı boyunca dayanışma bilincimizi daha güçlü kılacak faaliyetler yapacağız. İnancımıza göre insanın yeryüzündeki temel gayesi, âlemlerin Rabbine samimiyetle bağlanmak ve iyilik yapmaktır. Kur’an-ı Kerim’de “Müminler, ancak kardeştirler” buyuran Cenab-ı Mevla, hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamızı, iyilik ve takvada yardımlaşmamızı emretmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de, “Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdürür” buyurarak bizleri dayanışmaya teşvik etmiştir.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı