Anahtar Kelimeler: Hububat rekoltesi

Hububat rekoltesi iyi

Hububat rekoltesi iyi

Hububat rekoltesi iyi

Hububat açıklaması

Türkiye´nin buğday ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Kırıkkale´de hasadı devam eden hububat rekolte olarak yüz güldürdü.

HUBUBAT AÇIKLAMASI

Hububatta rekolte yüz güldürüyor Türkiye´nin buğday ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Kırıkkale´de hasadı devam eden hububat rekolte olarak yüz güldürdü. Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, ?Alımların başlamasından bugüne kadar toplamda 105 bin ton arpa ve buğday hasadı yapıldı? dedi.

ARPA, BUĞDAY VE NOHUT

Çiftçilerin tarım alanında yaptıkları çalışmalardan en iyi şeklide faydalanması amacıyla çalışma gerçekleştiren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, hububat hasadında sona yaklaşıldığını söyledi. Sulakyurt ilçesinin yüksek kesimlerinde hasadın devam ettiğini belirten Sümer, 19:00 18 Temmuz 2018 Hububatta rekolte yüz güldürüyor Türkiye´nin buğday ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Kırıkkale´de hasadı devam eden hububat rekolte olarak yüz güldürdü.

YAĞMURLAR ETKİLEDİ

Sümer, ?Nohut dönüm başına 150-200 kilogram, arpa dönüm başına 350-400 kilogram, buğday ise dönüm başına 400 kilogram ürün veriyor. Dönüm başı olarak şuana kadar rekoltede sıkıntımız olmadı. Genelde son yağan yağmurlardan dolayı buğdayda kalite biraz bozuldu. Haziran ayındaki son yağışlar buğdayın rengini değiştirerek, kalitesini yemlik statüsüne düşürdü. Ama yine de şuana kadar ciddi bir sorun ile karşılaşmadık? şeklinde konuştu.

RANDEVULAR DOLU

Çiftçinin ürününü TMO´ya randevu aracılığıyla teslim ettiğine vurgu yapan Sümer, ?Şuana kadar verilen sıraya göre 31 Temmuz 2018 Salı gününe kadar randevular dolu. Alımlar 1 Eylül´e kadar devam edecek. Üreticimiz şuanda nohut hasadıyla ilgileniyor. Üreticinin Çerikli´de ki lidaşa teslim etmiş olduğu ürününe devlet tarafından stopaj kesintisi yapmadığı gibi ürününü lidaşa teslim edene 2.5 kuruş yani 25 lira kira desteği vermektedir. Geçen yıl dekarda ortalama 100 kilogram ürün alınırken bu yıl 300-500 kilograma çıktı. Allah emeklerinin karşılığını veriyor? dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu