Anahtar Kelimeler: Hükümet Konağı hizmette

Hükümet Konağı hizmette!

Hükümet Konağı hizmette!

Hükümet Konağı hizmette!

Kurumlar yeni binaya taşındı

Geçtiğimiz yıllarda temeli atılan Hükümet Konağı´nın inşaatı tamamlandı. Dün itibariyle Vali Ali Kolat ve kamu kurumları, düzenlenen törenle Atatepe Mevkii´nde bulunan yeni binada hizmet vermeye başladı.

36 DÖNÜM ALAN VAR

Geçmiş yıllarda temelleri atılan ve yapımı kamuoyunda çeşitli sansasyonellere neden olan Hükümet Konağı, dün itibariyle eski binasından taşınarak Atatepe Mevkii´nde bulunan yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 36 dönüm alan üzerinde oluşturulan yeni Hükümet Konağı, 30 bin m2 kapalı alanıyla vatandaşlara hizmet sunacak. Bu kapsamda dün itibariyle yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Valilik, düzenlenen törenle dualar eşliğinde göndere bayrağı çekti.

KURUMLAR TAŞINDI

Duaların edilmesiyle birlikte basın mensupları ve daire müdürleriyle yeni binayı gezen Vali Kolat, Selçuklu Mimarisi´nin özelliklerinin burada kullanıldığını söyledi. Yeni Hükümet Konağı hakkında bilgiler veren Kolat, ?Bugün 2010 yılından bu yana temeli atılan ve çeşitli sorunların yaşandığı ve son yapılan düzenlemelerle bu noktaya gelen yeni binamızın açılışını yaptık. Kamu kurumlarımızın büyük bölümü taşındı, geriye kalan kurumlarımızda taşınma aşamasında.? dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI

Kırıkkale halkına yakışır Hükümet Konağı´nın olduğu sözlerine dikkat çeken Kolat, ?Bu yerimiz Atatepe Mevkii dediğimiz bir bölgede bulunuyor. 26 bin m2´lik bir alan üzerine kurulan bu binamıza sonradan 10 dönüm daha ilave ettik. Eski Doğum Evi Hastanesi´ne buraya katarak toplam mevcut alanımız 36 dönüm üzerinde oluşturduk. Mevcut hükümet konağımız ve müştemilatı 30 bin m2 kapalı alana sahip.  Burada Valilik bloğu, Defterdarlık, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, Tapu Kadastro, Nüfus ve Ticaret Müdürlüğümüz var.?şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ALIŞACAK

Çoğu kamu kurumların taşındığını söyleyen Kolat, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de kısa süre içerisinde taşınmasının planlandığını ifade etti. Kendisinin fazla bir zamanı kalmadığını ve valilik görevinden emekli olacağını vurgulayan Kolat, ?İnşallah bizden sonra gelecek Valimiz, sizlerle birlikte bu şehre en iyi hizmetin sunulması için çalışma sergiler. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel hizmetlerin oluşması adına çalışacağız. Belki Kırıkkale halkı merkezi yerde hizmet almaya alışmıştır. Zaman geçtikçe de, vatandaşlarımız buraya da alışacaklardır.? ifadesinde bulundu.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu