Anahtar Kelimeler: Hurdalık özelleşiyor

Hurdalık özelleşiyor mu?

Hurdalık özelleşiyor mu?

Hurdalık özelleşiyor mu?

Sendika neden sessiz?

MKE´nin en çok kar eden işletmesi olan Kırıkkale Hurdalık İşletme Müdürlüğü çalışanlarının başka fabrikalara dağıtıldığı bildiriliyor.  İşletmenin özelleştirileceği söylenirken yetkili sendika Türk Metal Sendikasının olaya sessiz kalması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

ÖZELLEŞİYOR MU?

Kırıkkale´nin markası olan MKE´de kafaları karıştıracak uygulamalar yine gündemde. MKE´nin "Altın Yumurtlayan Tavuğu" olarak nitelendirilen ve en çok kar eden devlet kuruluşları arasında yer alan MKE Kırıkkale Hurda İşletmesinde çalışan tüm işçilerin MKE´nin diğer fabrikalarına gönderildiği ileri sürülüyor. MKE´nin en çok kar eden kuruluşu Hurda İşletmesinde tüm işlerin özel sektör işçileri tarafından yapıldığı kaydediliyor.  Yapılan uygulamaya tepki gösteren işçiler devlet kuruluşunun özel sektöre peşkeş çekildiğini iddia ediyorlar.

SENDİKAYA TEPKİ BÜYÜK

İşletmenin özelleştirileceğine dair söylentiler ayyuka çıkmış durumda. Daha önce de benzer konular gündeme gelmişti. İşçiler bu duruma tepkililer. Kurumda gizliden gizliye bir çalışma yürütüldüğü öne sürülüyor. Yetkili sendika Türk Metal´in bu gelişmelere sessiz kalması ise tepki çekiyor. Şu ana kadar yaşanan gelişmeler hakkında sendikadan herhangi bir açıklama yapılmadı. Kırıkkale kamuoyunun konuyu bilmediği ifade edilirken, vahim durumla ilgili kamuoyu oluşturulması istendi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu