Anahtar Kelimeler: Huzur ziyareti

Huzur Köy ziyareti

Huzur Köy ziyareti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

BAKAN YARDIMCISI GELDİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Huzur Köy hizmetlerinden yararlanan danışanlarla sohbet eden Başkan Yardımcısı Madak, “Biz istiyoruz ki hiçbir gencimiz bağımlı olmasın. Devletimiz bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyor. Gençlik bizim geleceğimizin teminatıdır” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE ÖRNEK

Kırıkkale’ye çalışma ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ziyaretlerine Kırıkkale Valiliği ile başladı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ile bir araya gelen Bakan Yardımcısı Madak, daha sonra Kırıkkale Valiliği himayelerinde çalışmalarını sürdüren ve Türkiye’de örnek olarak gösterilen Huzur köy Yatılı Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Vali Makas, Huzur Köy’deki meyve bahçeleri, çini atölyesi, sanat atölyesi, iş atölyesi, mantar üretim tesisi ve kaynak atölyesinde Yatılı Rehabilitasyon Merkezinden faydalanan bireyler tarafından üretilen ürünler hakkında Bakan Yardımcısı Madak’a bilgiler verdi.

 

BAĞIMLI OLMASINLAR

Gerçekleşen ziyarette Kırıkkale Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezinde bulunan resim atölyesi, kuaför atölyesi, kitap okuma alanı, spor salonunun ve saunanın yerinde incelenmelerin ardından, tesiste yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş tarafından sunum yapıldı. Merkez danışanlarıyla sohbet eden Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak “Bu tesis ile geleceğinizi dizayn edeceksiniz. Madde bağımlısı olmaktan kurtulacaksınız. Bunu başarmanız için devletimizin bütün imkanları bu iş için seferber. Biz istiyoruz ki hiçbir gencimiz bağımlı olmasın. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sebat edip bu imkanlardan faydalanırsanız hayata daha farklı başlarsınız” diye konuştu.

 

ÖNCE İNSAN İNLAYIŞI

Vali Makas’ta yaptığı konuşmasında “Bizim medeniyetimizin temelinde “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” şiarı yatıyor. 86 milyonun her bir ferdi 7’den 77’ye bizim gözümüzde eşittir. Bir tane vatandaşımızın gönlünde bir hüzün varsa, emin olun devlet en yukarıdan en aşağıya kadar tüm kademeleri ile hüzünleniyor. Son 25 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman ‘önce insan’ dediği, “önce vatandaş odaklı yönetim” dediği hizmet bu hizmettir.

 

İNCELEME YAPILDI

Rabbim tüm gençlerimizi madde bağımlığından korusun” dedi. Tesisten faydalanan danışanlar ise rehabilitasyon merkezinden memnuniyetlerini dile getirerek, bu tesisin ülkemizin her yerinde olması gerektiğini belirttiler. Bakan Yardımcısı Madak ve Vali Makas Rehabilitasyon Merkezinden faydalan danışanlardan bir tanesinin ailesi ile tesis ve rehabilitasyon süreci hakkında sohbet etti. Aile tesis hakkındaki memnuniyetlerin dile getirerek Bakan Yardımcısı Madak ve Vali Makas’a teşekkür etti. Ziyarete Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çiğdem Açıkyıldız Kazel ve diğer ilgililerde işlek etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı