Anahtar Kelimeler: Mevlana anıldı

Hz. Mevlana KÜ´de anıldı

Hz. Mevlana KÜ´de anıldı

Hz. Mevlana KÜ´de anıldı

 

Anma etkinliği yapıldı

Büyük Türk İslam düşünürü ve mutasavvıfı Mevlana Celaleddin-i Rumi Üniversitemizde düzenlenen ?Mevlana Günü´ programıyla anıldı. Mevlana Haftası kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Mütercim Tercümanlık Farsça Anabilim Dalı ve Bilim ve Sanat Topluluğu tarafından Yahya Kemal Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe öğrencilerimiz, akademik ve idari personel katıldı.

BU FIRSATI YAKALAYALIM

Etkinlikte öğrencilerimiz Türkçe, Farsça ve Arapça olarak Mevlana´nın eserlerinden bölümler okudu. Hz. Mevlana´nın hayatından kesitlerin gösterildiği video sunumu izlendi.Farklı dillerde Mevlana´nın eserlerinin seslendirildiği programda konuşan Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu uzakları yakın kılan gönül birliğine vurgu yaparak,  ?Arkadaşlarımızın okuduğu beyitlerde geçtiği gibi bir arada olmasak da bir birimize karşı yüz yüze sözler söylemesek de daima beraber olabilmeyi, sözsüz, harfsiz, kelimesiz konuşabilmeyi  inşallah hep beraber başaralım.

?TERCÜMAN VARDIR??

Hz. Mevlana´nın söylediği gibi, ?Konuşmasız, imasız, yazısız, gönülden gönüle yüz binlerce tercüman vardır´ Yani anlaşma vasıtaları vardır. Haftalarca, aylarca konuşup da anlaşamayan insanları düşünelim. Dilsiz, konuşmasız anlaşabilme fırsatı vardır. İnşallah bu fırsatı yakalayalım? dedi. Konuşmanın  ardından Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu farklı ülkelerden gelerek Üniversitemizde eğitim gören,  programın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimizi sahneye davet ederek teşekkür etti. Program ikram ile sona erdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli